První duel extraligových celků se ponese v tréninkovém duchu

AKTUALIZOVÁNO – STARTOVNÍ LISTINA

Pardubice – 29. března
Test match pražského Olympu s polským Opole minulý týden lehce zklamal přístupem hostí, kteří do české metropole přijeli jen se čtyřmi vlastními závodníky včetně Jana Holuba. A dva z nich měli zabaleno před koncem mítinku, což by v jejich vlastní zemi bylo nepředstavitelné. Zítřejší tréninkový duel ve Svítkově však bude prost lepení děr v sestavách, i když jak Pardubice, tak Mšeno vysílají do boje něco jako B týmy.

Smysl akce je zcela jasný. Dopřát svezení v závodním rytmu i borcům, kteří nemají zahraniční angažmá. „Je to na rozjetí,“ souhlasí Lubomír Vozár. Ten svým šesti závodníkům doposud nepřidělil startovní čísla. Ve hře je ještě Luboš Velinský a také Lukáš Dryml.

„Je z Anglie doma,“ uvádí pardubický kouč na téma účasti mladšího z bratrské dvojice v zítřejším test matchi. „Uvidíme, jestli bude trénovat nebo bude chtít i závodit.“

Mšeno po zrušení italského tréninku zahájilo ostrou přípravu zkraje minulého týdne v polském Gniezně. „Hlavně aby se rozjeli mladí,“ ztotožňuje se František Liebezeit se svým pardubickým protějškem v otázce svých zítřejších ambicí. „A hlavně se naučit startovat.“

Mšenský kouč si hodlá udělat také představu o aktuální formě plzeňských závodníků, kteří letošní rok stráví s vestou obhájce extraligového primátu. Odveta ve Mšeně ovšem bude o něčem jiném. Záměrem Františka Liebezeita je dostat do akce najednou Jana Jaroše, Tomáše Topinku a Filipa Šiteru. Termín není ještě známý, ale s ohledem na diváky půjde o sobotu, s největší pravděpodobností tu příští. „To záleží na vedení klubu,“ upřesňuje František Liebezeit.

Sestavy: test match Pardubice vs. Mšeno: zítra 16:00:

ZP Pardubice: 1 Tomáš Suchánek
  2 Jaromír Otruba
  3 Tomáš Jůza
  4 Jaroslav Petrák
  5 René Vidner
  6 Václav Milík
 
Grepl PDK Mšeno: 8 Michael Hádek
  9 Jan Holub
  10 Ondřej Smetana
  11 Vladimír Višváder
  12 Stanislav Pouznar
  13 Milan Čermák
  14 Michal Klein

Foto: Wojta Zavřel