Chabařovice prožívají tréninkový maratón

Chabařovice – 19. dubna
Hurá a konečně… Po tvrdém lockdownu skončil i nouzový stav a Chabařovicemi se opět rozezněl zvuk motorů plochodrážních speciálů. Teplota vzduchu sotva přeskočila na stupnici číslo pět, i zasněžené vrcholky Krušných hor napovídaly, že nám nebude žádné vedro, ale chuť vylézt z nory po dlouhém domácím vězení a zatrénovat si, byla veliká.

V Chabařovicích se opět trénuje
Eduard Krčmář se svým otcem předvěděli koncert i v depu

Zatím jsme trénink umožnili denně šesti zájemcům a jejich doprovodu, abychom neporušili vládní nařízení. Bylo hezké sledovat kolibříky při své letošní premiéře na oválu, a po pár odjetých kolech, jsme se ujistili, že plochá dráha se nezapomíná!

Nejistá první kolečka nikoho nepřekvapila, v úterý 13. dubna si to všichni osahávali, ale ve čtvrtek už to bylo, jako kdyby se trénovalo už měsíc. A v sobotu přijel dokonce i Eduard Krčmář, který se svým otcem – mechanikem předvedl servisní koncert v podobě dvojnásobné expresní výměny motoru v rámci minut.

Dokonce změřeno… Čtrnáct a devatenáct minut. Po tréninku nám ukázal i svůj krásný narozeninový dárek  v podobě plochodrážní plechovky jako přívěsku na řetízek, jelikož nedávno oslavil své narozeniny, tak jako náš Milan Linek, děda Milana Dobiáše, krásné kulatiny.

Milan Línek slavil jubileum

Eduard Krčmář byl rád, že si mohl zatrénovat před úterními závody, a kolibříci byli nadšení, že viděli svůj vzor v akci i při jízdě po zadním kole. Po skončení tréninku si závodníci odházeli od mantinelů materiál a na dráhu mohl vyjet fungl nový smyk vyrobený Davidem Gackschem.

Potom na všechny čekalo od Ševčíků  mega občerstvení, milé zápisné, na kterém si všichni pochutnali. Bylo tam proto, že  Štěpán Ševčík se rozhodl pro přestup do našeho klubu. Shodli jsme se, že tréninky byly super, akorát ta paní Zima by se mohla už vzdát a předat žezlo někomu jinému…

Po tréninku se odhazoval materiál od mantinelů

Foto: Jiřina Šifaldová