Nejlépe ze speedway karbon týmu si vedl Tomáš Otruba

Svitavy – 20. listopadu
V sobotu se ve Svitavách na poli u kovošrotu konala motocrossová akce s názvem poslední trénink.V krásném slunečném dni se sešlo něčekaně velké množství závodníků šesti kategorii. Po pátečním vydatném dešti bylo pole rozmočené, nicméně závodníci včetně členů Speedway Karbon Teamu se pustili do boje.

Pro těžký terén nejprve odstoupil Petr Starý mladší se svou čtyřkolkou, jejíž spojka neutáhla bahno. Ve své jízdě po startu upadl a následně odstoupil Tomáš Otruba, aby něco se svým mechanikem a otcem Jaromírem něco vymysleli. Petr Starý se svým synem dál nepokračovali. Nejlépe se v tréninku uvedl Jan Kilian, který vše dobře rozehrál i při první rozjížďce samotného závodu.

Hlavní pořadatel po zvážení okolností a těžkosti terénu udělal vytyčil okruh pro děti do deseti let. V tomto závodě dojel v první jízdě Tomáš Otruba na druhém místě, kdy v těžkém a těsném boji poslal jednoho soupeře na rovině k zemi. Ve druhé jízdě hůř odstartoval a dojel třetí. Po součtu obou jízd se umístil celkově na třetím místě.

Jan Kilian se po menších problémech se spojkou na startu druhé rozjíždky umístil celkově na páté příčce v kategorii dospělých moto open. Po závodě bylo ve společenském sále u Janoušků v Lačnově slavnostní vyhlášení.

Foto: Speedway Karbon Team