Přebor dnes vyjede těsně před cílovou rovinku

Pardubice – 20. července
Uteklo to jako voda. Přebor o pohár Autoklubu ČR minulý měsíc u nás garantoval pravidelné závodění pětistovek a svou úrovní nadchl diváky v ochozech i u monitorů počítačů. Dnes jej však čeká předposlední kolo v Pardubicích. Poté se uzavře kvalifikační proces pro zářijové mistrovství republiky jednotlivců v Plzni. O celkovém pořadí přeboru se rozhodne až na sklonku sezóny v Březolupech, nicméně dnešní závod může ledacos napovědět. Doprovodí jej mistrovské dvěstěpadesátky, a kdo do Svítkova pojede, měl by dát pozor, že se startuje rovnou bez nástupu v netradičních sedmnáct hodin.


Tipujte:

Označte trojici, která dnes bude stát na pódiu pardubického přeboru:

View Results

Loading ... Loading ...

Zdeněk Holub, Eduard Krčmář a Ondřej Smetana mají ambice promluvit do pořadí na stupních vítězů

Včera večer měla sportovní komise na stole šestnáct přihlášek a tak nemusela hledat podobu kvalifikace. Chybí mimo jiné dvojice skvělých pražských juniorů. Jan Kvěch po pádu z horského kola soustředí svůj comeback především na divišovské semifinále mistrovství Evropy. Nepojede ani Petr Chlupáč, který měl předevčírem ošklivý pád v Mariánských Lázních.

Josef Franc v Liberci porazil všechny včetně Eduarda Krčmáře

Nikdo jiný z čela klasifikace soutěže nechybí. A tak se můžeme těšit na rozjížďku s číslem dvacet, která přinese letošní šestý souboj Eduarda Krčmáře s Josefem France, slánské eso Pražanovi podlehlo pouze jednou předminulý víkend v Liberci. A tak se samozřejmě těší postavení leadera, zatímco Josef Franc ztrácí šest bodů.

Vše nasvědčuje, že ostatním nezbude než bojovat o celkový bronz. Ale i tady je situace poměrně vyrovnaná. Mezi Zdeňkem Holubem, Ondřejem Smetanou, Hynkem Štichauerem a Danielem Klímou leží pouze šest bodů. A to se dnes večer může pochopitelně změnit.

Petr Chlupáč chybí ve startovní listině vinou pádu v Mariánských Lázních

Dvěstěpadesátky má prozatím pod svým palcem Jaroslav Vaníček. Ovšem jeho soupeři určitě přišli na chuť pražského závodníka porážet. Dnes bude chybět jen nešťastně zraněný Bruno Belan. A jelikož se po liberecké pauze do seriálu vrací Juraj Šuška, uvidíme podnik o osmi rozjížďkách.

Startovní listina odpoledních závodů v Pardubicích:

přebor o pohár AČR:

1 Vojtěch Zamazal, Slaný
2 Jaroslav Petrák, Pardubice
3 Jan Macek, Praha
4 Eduard Krčmář, Slaný
5 Filip Hájek, Praha
6 Daniel Šilhán, Pardubice
7 Ondřej Smetana, Praha
8 Zdeněk Holub, Praha
9 Rastislav Ciferský, SK – Žarnovica
10 Pavel Kuchař, Praha
11 Josef Franc, Praha
12 Václav Kvěch, Plzeň
13 Jakub Exler, Praha
14 Daniel Klíma, Praha
15 Martin Gavenda, Březolupy
16 Hynek Štichauer, Pardubice

MR 250 ccm:

1 Josef Novotný, Pardubice
2 Adam Bednář, Praha
3 Vojtěch Šachl, Chabařovice
4 Jaroslav Vaníček, Praha
5 Juraj Šuška, SK – Žarnovica
6 Jan Jeníček, Pardubice
7 Jan Hlačina, Pardubice
8 neobsazeno

Foto: Petr Čunek a Kiril Ianatchkov