Tabulky pro Liberec se mění

Liberec – 10. července
Pokud jste chtěli někdy vědět, co běžně dělá český plochodrážní šéf, vězte, že mimo jiné úkoly dnes pořád přepisoval tabulky. Naprosto vážně. Situace se zítřejším libereckým trojzávodem se totiž měnila hodinu z hodiny. A Petr Moravec ve svých mailech vždy vyjadřoval naději, že rozpisy mění naposledy. Prozatím už třikrát.

 

Josef Novotný bude zítra závodit pouze s dvěstěpadesátkou

Nejprve se oficiálně potvrdila informace, že Josef Novotný nepojede oba závody nižších kubatury, nýbrž jen dvěstěpadesátky. Startovní listina stopětadvacítek byla proto upravena pro šest závodníků na šest rozjížděk. A poněkud natřískanému časovému harmonogramu se poněkud ulevilo.

Avšak pak si Jan Kvěch vyjel na svém horském kole. „Šel jsem se projet,“ usmíval se pražský junior poněkud provinile. „V lese jsem si dal na držku. Jsem pomlácenej‘, Liberec vynechám. Ale na juniorku v Plzni už budu v pohodě a pak už pojedu všechno,“

Jan Kvěch se zranil při tréninku na horském kole

Petr Moravec škrtnul Jana Kvěcha z hlavního závodu a upravil pravidla kvalifikace, aby z ní do hlavního závodu postoupilo prvních pět plochodrážníků. Jeho přání, aby šlo již o poslední změnu, se naneštěstí nevyplnilo.

„Člověk míní, osud mění,“ se stoickým filozofickým klidem komentoval skutečnost, že se mu dnes před obědem ze zítřejšího přeboru omluvil rovněž Martin Málek. Tím pádem se poslední dva z liberecké kvalifikace promění na dva náhradníky, přičemž vyřezaný nebude vůbec nikdo.

Martin Málek má v hlavě především mistrovství republiky na dlouhé dráze příští sobotu

Ale proč v Liberci neuvidíme ani březolupského závodníka? „Z pracovních důvodů,“ vysvětlil Martin Málek. „Šetřím čas. A těch důvodů je víc. Hlavně ten přebor není nejdůležitější, mistrák bych určitě jel. Přehodnotil jsem situaci, abych stihnul i další věci. A využívám čas efektivněji pro dlouhou dráhu.“

Je tedy docela pravděpodobné, že definitivní odpověď přinese až příští sobota s českým dlouhodrážním šampionátem v Mariánských Lázních.

Foto: Karel Herman