Český dlouhodrážní šampionát se rýsuje náramně

Mariánské Lázně – 10. července
V závěru příštího týdne se pohledy nejen českých plochodrážních fanoušků budou upírat do Mariánských Lázní. Nejprve se dostane ke slovu zdejší malý ovál, který bude postupně hostit sérii PRO-TEC Speedway Mini Cup a šampionát republiky stopětadvacítek. Poté bude v permanenci místní kilometr. Pojede se flat track, ale především mistrovství republiky na dlouhé dráze s mezinárodní účastí. Nevídanou mezinárodní účastí!

 

Slibná generálka

Martin Málek minulou sobotu v Mariánských Lázních trénoval

Minulou sobotu se v Mariánských Lázních konal trénink, během něhož bylo možné naposledy otestovat trať. Objevila se zhruba desítka závodníků včetně Němců Juliana Bielmeira, Marcela Dachse a Dennise Helfera. Všichni marně vyhlíželi Marcela Kajzera, který dostal divokou kartu na světové finále v Rzeszowě a byl ohlášen, že si na západě Čech chce long track vyzkoušet.

Naproti tomu pět set kilometrů z Wittstocku ujela Alina Sassenhagen. Patřil jí malý ovál, a jelikož se v Německu kvůli koronavirové pandemii stále nezávodí, plánuje, že se v Mariánských Lázních zúčastní obou podniků stopětadvacítek. Drtivá většina sobotního dění se ovšem odehrávala na dlouhé dráze už jen proto, že trénink svým termínem kolidoval s chabařovickou zastávkou PRO-TEC Speedway Mini Cupu.

Josef Franc (červená) v duelu s Hynkem Štichauerem (zelená) v loňském šampionátu

Josef Franc neměl ještě k dispozici motory a nepřijel ani Hynek Štichauer. Pilně však trénoval Martin Málek. Dorazili i nováčci. Motocyklový univerzál Lukáš Hromádka ještě řešil technické záležitosti, ale Petr Chlupáč a Jan Hlačina zanechali výtečný dojem.

Jan Hlačina pochopitelně při mistrovství republiky vzhledem k věku pojede pouze předváděcí jízdy. Nad startem pražského juniora se však vznáší otazník, protože ani on sám netuší, nebude-li povolán k polské lize.

Jedenáct jmen

Nad účastí Petra Chlupáče v šampionátu republiky stále visí otazník

Mistrovství republiky na dlouhé dráze anno domini 2020 se uskuteční se startovní listinou pro dvanáct závodníků. Karlu Kadlecovi, který má pole závodníků tradičně na starosti, podepsalo kontrakt již jedenáct z nich.

Všechno přitom nasvědčuje, že nás příští sobotu bude čekat závod jako řemen. Vedle české elity nebudou chybět ani světová esa. Jörg Tebbe, Romano Hummel a Theo Pijper.

Předběžná startovní listina mistrovství republiky – Mariánské Lázně, příští sobota:

444 Josef Franc, Praha
111 Martin Málek, Březolupy
12 Hynek Štichauer, Pardubice
Zdeněk Holub, Praha
84 Romano Hummel, D
115 Theo Pijper, NL
33 Marcel Dachs, D
31 Dennis Helfer, D
Julian Bielmeier, D
Jörg Tebbe, D
Lukáš Hromádka, Kopřivnice

Poznámka: startovní listina je plánována pro dvanáct závodníků, v jednání jsou Petr Chlupáč (Praha), Marcel Kajzer (PL) a Markus Eibl (D)

Foto: Mirek Horáček, Pavel Fišer a Karel Herman

1 komentář u „Český dlouhodrážní šampionát se rýsuje náramně“

  1. Je to malý zázrak že se letos vůbec jede.
    Jen si občas říkám, zda by tomuto sportu u nás neprospělo, kdyby se jezdilo MČR dvoukolově. Já jsem byl na tom MČR v Kopřivnici a divácky to byl zážitek a jezdci po závodě v depu a následně v rozhovorech ani moc na dráhu nenadávali. Diváků chodí v Kopřivnici hodně, takže by nějaké penízky vstupné pořadatelům přineslo. Jedno kolo v Mariánských lázních a druhé v Kopřivnici a další rok by se pořadí prohodilo. Třeba by se v budoucnu našla nějaká vhodnější dráha , ale nějak se začít musí. Když vidím kolik je u nás ledařů a přitom jsou zimy vesměs mizerné, tak se domnívám, že kdyby bylo více závodů na dlouhé dráze, tak by přibyli i dlouhodráhaři.

Komentáře nejsou povoleny.