Češi a Slováci v akci 348

V uplynulém týdnu se začalo závodit také v Lotyšsku a na Slovensku, které je však bezprostředně napojeno na českou plochou dráhu. A tak jsou žarnovické mítinky součástí běžného zpravodajství magazínu speedwayA-Z. Naše klasická kompilace, jež má vzhledem k dovolené vydavatele jednodenní zpoždění, se tak bude týkat opět polské extraligy.

 

Martin Vaculík byl ve Wroclawi náramně spokojený
Martin Vaculík byl ve Wroclawi náramně spokojený

Vyšší liga našich severních sousedů má za sebou již čtyři kola, po nichž se v horní polovině tabulky hřejí Leszno, Czestochowa, Zielona Gora a Lublin, za nimiž následují Wroclaw, Grudziadz, Rybnik a Gorzow.

V pátek Lublin na svém ovále porazil Rybnik 59:31. Václav Milík byl po čtrnáctibodovém Robertu Lambertovi druhým nejúspěšnějším hostem. Skóroval šesti body se třemi bonusy (1 1 2 1 1 0).

V neděli Wroclaw hostila Zielonou Goru, přičemž duel skončil nerozhodně 45:45. Martin Vaculík dosáhl na jedenáct bodů (2 3 F 3 3).

„Hodně se mi líbí takové závody,“ nechalo se slovenské eso slyšet na tiskové konferenci. „Chlapci z Wroclawi jsou světovými závodníky, světová třída, Macek, Tai i zbytek, opravdu mega jízdy a s takovými závodníky se vždycky jezdí dobře, pokud máš dobře nastavený motor, protože oni jsou rychlí vždycky, ale jestli motory dovolí, vždy to jsou mega závody. A tady ve Wroclawi je světové závodění. Díky týmu z Wroclawi i mé ze Zielonej Gory, že jsme ukázali skvělou plochou dráhu. A o to jde.“

Ilustrační foto: Pavel Fišer