Přesun české velké ceny nepřišel jako blesk z čistého nebe

Praha – 5. května
Za normálních okolností by hlavním bodem programu včerejšího jednání výboru AK Markéta byla nominace na divokou kartu a pozice náhradníků pro českou velkou cenu plánovanou na sobotu 13. června. Jenže opatření ohledně koronaviru posunují závody na data, jež bychom si ještě při vzniku pandemie v půli března nedokázali ani představit. A tak je jasné, že se Grand Prix na Markétě letos neuskuteční dříve než v září.

 

Pražská velká cena se uskuteční někdy v září

Zprávu o přeložení pražského závodu dnes potvrdil londýnský promotér BSI Speedway. A upřímně řečeno, nešlo o informační úder blesku z čistého nebe. Přeloženy byly již úvodní dvě velké ceny ve Wroclawi a v Teterowě.

Z kuloárů zaznívá, že BSI v předposlední sezóně svého působení ve světě velkých cen, hodlá uspořádat všechny plánované závody. Proti takovému ambicióznímu záměru se staví nejen čas, nýbrž i polská opatřené uzamknout všechny ligové závodníky ve své zemi. Fredrik Lindgren se dokonce nechal slyšet, že za těchto okolností bude preferovat extraligu našich severních sousedů.

Nicméně držme se raději faktů, ačkoliv jich prozatím moc známo není. SGP České republiky by se měla konat někdy v září. Důležitá zpráva pro fanoušky zní, že doposud zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Prodej dalších pořadatel vcelku rozumně zastavil již v březnu. A znovu by se měl rozběhnout prvního srpna.

Kostky byly vrženy

Foto: Pavel Fišer