Liberecká plochá dráha obhájila prvenství

Liberec – 13. prosince
Minulou sobotu se v Lodži konalo vyhodnocení polské mezinárodní amatérské soutěže Kaczmarek Electric Cup, která se koná již dvanáctou sezónu. Prvně byla určena jako zábava, postupně přerostla do pro nás nebývalých rozměrů. Letos v ní participovalo dvanáct klubů a přes padesát závodníků ve třech kategoriích.

 

V loňském roce plochodrážní klub z Liberce doslova nečekaně vyhrál první cenu jako nejlepší pořadatel. Závodníci s rodinami si mohli před závodem prohlédnout naše město a pro mnohé to bylo něco jako mávnutím kouzelným proutkem.  Není to zase tak obvyklé, že závodníci mají tolik času. Povedlo se a akce měla úspěch.

V letošní sezoně se jako pořadatel zapojila i parta z Pardubic. Klub se ujal závodníků ve velkém stylu, protože podle tradičního vzoru závodu Zlatá přilba se startovalo v šesti na dráze.

Obhájit vítězství nejlepšího pořadatele roku se letos povedlo obhájit Liberci, pro něj hlasovalo 56 respondentů. A to byl dvacetibodový náskok na druhého. Děkujeme všem, kteří se na tomto úspěchu podíleli.

Jiří Mizera, Jan Pospíšil, Roman Doleček, Robert Ráliš a Věroslav Kollert se radují z ceny

Foto: laskavostí Věroslava Kollerta