Vrcholy sezóny 2020 znají své termíny jako první

Pardubice a Praha – 7. listopadu
První kostičku do puzzle českého termínového kalendáře roku s dvojicí dvacítek v letopočtu zasadila pražská Speedway Grand Prix, která se pojede již počtyřiadvacáté v řadě na pražské Markétě třináctého června. Od včerejška jsou známá také data pardubického závodu všech závodů a je zjevné, že super víkend bude opět sledovat loňské schéma zároveň s velkou cenou v Toruni.

 

Příští rok se Zlatá přilba pojede opět zkraje října

Pardubická volba byla mezi poslední zářijovou nedělí s předpokládaným koncem polské extraligy a tou první říjnovou s poslední Speedway Grand Prix v Toruni. Právě druhá alternativa se letos vcelku osvědčila a tak se východočeský klub rozhodl ji zopakovat.

Super víkend bude naplánovaný opět jako třídenní. Sobota je vyhrazena Zlaté stuze a v pátek večer se ve Svítkově uskuteční nějaké mistrovství světa. Jeho typ bude upřesněn během několika následujících dnů současně se zveřejněním termínů FIM. Pokud se týká dalších českých závodů, nejprve je určí tradiční jednání ledařů a posléze rozšířené jednání sportovní komise lidově nazvaná kalendářní porada.

Vstupenky na 72. Zlatou přilbu města Pardubice se dostanou do předprodeje ve druhé půli listopadu, zatímco na Speedway Grand Prix se dají pořídit již nyní.

Program pardubického super víkendu na rok 2020:

pátek 2. října některý z podniků mistrovství světa
sobota 3. října 46. Zlatá stuha
neděle 4. října 72. Zlatá přilba města Pardubice

Foto: Pavel Fišer