Luboš Krejča se poháru ze Štětí nakonec přece jen dočkal

Praha – 1. listopadu
Když přijel Luboš Krejča 16. října do Štětí, netajil se tím, že by rád vyhrál. Vloni se mu závod moc líbil, a do Štětí se těšil. Papírově byl největší favorit. Na tréninku bylo vidět,že mu to jede. Jak to ale bývá, někdy je vše jinak.

V jeho jízdě nechtěl najet soupeři na zadní kolo, čímž by ho asi shodil. Došlo k pádu a po něm byl Luboš Krejča převezen do nemocnice na rentgen, kde se ukázalo vše OK. Už na dráze řekl, že chce v závodě pokračovat, ale zdraví je vždy přednější.

Jeho otec Ladislav mi před závodem hodně pomáhal a právě tyto dva důvody rozhodly o tom, že jsem se s vnukem Martinem v pátek rozjel do Prahy, a pražskému závodníkovi pohár s názvem morálnímu vítězi slavnostně předal.

Krejčovi bydlí kousek od Markéty, a restaurace, kde došlo k předání, stojí přímo u stanice metra Petřiny. Strávili jsme spolu dvě hodiny. Bylo co vyprávět, bylo to příjemné. Při předání vyrazil Luboš Krejča všem přítomným dech, když si dal obě nohy i s pohárem v ruce za krk jako nějaký artista.

Zkrátka je to správnej řízek a bezva kamarád. Přeji Láďovi i Lubošovi hodně zdraví a pohody. Děkuji za příjemné posezení.

Luboš Krejča se poháru ze Štětí přece jen dočkal – na snímku s Miloslavem Čmejlou a svým otcem Ladislavem

Foto: Martin Devera