O pardubické Čarodějnice je eminentní zájem

Pardubice – 28. dubna
Nevídaný zájem je o úvodní kolo přeboru jednotlivců – družstev, které se uskuteční za doprovodu čarodějnických ohňů v pátek v podvečer v Pardubicích. V duchu reglementů byla startovní listina uzavřena dvaasedmdesát hodin před plánovaným začátkem. Limit vypršel včera v osmnáct hodin, kdy pořadatelé zaznamenali neuvěřitelných třiadvacet přihlášek. Není divu, vedle jarního hladu po závodění zvyšuje motivaci rovněž šest volných míst v semifinále mistrovství republiky jednotlivců v Liberci.

Velkorysé parametry svítkovské dráhy umožní použití zbrusu nového rozpisu jízd. V něm se uskuteční pětadvacet rozjížděk, přičemž na startovní rošt pokaždé zamíří pět borců. Přitom není stále vyloučeno, že se počet startujících zvýší. Pořadatel totiž nabízejí tři volná místa, která obsadí zájemci v pořadí, v jakém projeví o start zájem.

Přebor jednotlivců – družstev poněkud mate svým názvem, který je přitom vyčerpávající. Další vývojová etapa tříčlenných družstev se bude konat jako individuální podnik. Závodníkům se do celkové klasifikace bude počítat šest nejlepších výsledků. Jejich umístění v závodě bude zohledněno v tabulkových bodech dle klíče známým ze stopětadvacítek, tedy 25-22-18-16-14-12-10-8 a pak po jednom až k jedinému bodu.

Body z jízd dvou nejlepších závodníků určí rovněž pořadí družstev. Pětice týmů si do tabulky posléze připočte body dle klíče 5-4-3-2-1, přičemž budou započteny všechny výsledky.

Startovní listina:

1 Vladimír Višváder, Pardubice*
2 Hynek Štichauer, Pardubice
3 Jaroslav Petrák, Pardubice*
4 Tomáš Jůza, Pardubice
5 Luboš Velinský, Pardubice
6
7 Michal Dudek, Slaný
8 Roman Čejka, Slaný
9 Krzysztof Nowacki, PL (ACCR – Slaný)
10
11 Michael Hádek, Březolupy*
12 Martin Gavenda, Březolupy*
13 Martin Málek, Březolupy*
14
15 Ondřej Veverka, Praha
16 Jiří Vonásek, Plzeň
17 Jaromír Otruba, Plzeň
18 Jan Holub, Plzeň*
19 Zdeněk Schneiderwind ml., Praha
20 Zdeněk Vrba, Praha
21 Jaroslav Hladký, Praha
22 Jiří Brummer, Praha
23 Jakub Fencl, Praha
24 Pavol Pučko, Praha*
25 Zdeněk Simota, Praha

Poznámka: závodníci se zajištěnou účastí v semifinále mistrovství republiky jednotlivců jsou označeni *

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)