Slovenská trofej se nemůže dočkat, až pozná hlavu nového závodníka

Žarnovica – 22. srpna
Jiří Štancl, Antonín Kasper a Martin Vaculík. To je trojice plochodrážních es, která si z Žarnovice natrvalo odvezli zlatou přilbu SNP. Současná trofej, která je v pořadí již čtvrtá, se prozatím nemůže chlubit dlouhým seznamem závodníků, na jejichž hlavě se vystavovala na odiv tribunám Městského stadiónu. Předloni ji vyhrál Martin Vaculík a loni se kvůli dešti slavný závod vůbec nekonal. Startovní listina pro nedělní šestapadesátý ročník Zlaté přilby SNP se nerodila nikterak snadno, ale jisté, že krásnou cenu získá někdo poprvé.


Tipujte:

Označte šest závodníků, kteří v neděli nastoupí k finále ZP SNP:

View Results

Loading ... Loading ...

JIří Štancl a Martin Vaculík vyhráli dohromady jedenáct Zlatých přileb SNP, ale tu současnou měl na své hlavě pouze slovenský šampión

Termín Zlaté přilby SNP je tradičně stanoven na poslední srpnovou neděli, kdy se na Slovensku slaví výroční vypuknutí povstání. Letos se však ve stejném datu jede polská extraliga, takže domácí publikum nemůže vidět Martina Vaculíka.

Vzhledem k dalším závodům byla startovní listina zveřejněna až dnes. Je v ní devatenáct jmen. Pokud se týká volné sedmičky, spekuluje se o Václavu Milkovi či jistém Dánovi. Ať tak či onak v minulosti dokázal ze všech letošních startujících Zlatou přilbu vyhrát jen Norbert Magosi.

Maďar se však mohl radovat z třetí přilby v pořadí, jíž se už pyšní Martin Vaculík. Ten, kdo se prožene jako první cílem finálové rozjížďky, bude mít současnou cenu na své hlavě vůbec poprvé.

Startovní listina nedělní 56. ZP SNP v Žarnovici:

1 Martin Gavenda, CZ
2 Zdeněk Holub, CZ
3 Jan Kvěch, CZ
4 Patrik Mikel, CZ
5 Zdeněk Simota, CZ
6 Ondřej Smetana, CZ
7 neobsazeno
8 Norbert Magosi, H
9 Martin Smolinski, D
10 Marcel Kajzer, PL
11 Matic Ivačič, SLO
12 Denis Štojs, SLO
13 Alessandro Milanese, I
14 Daniele Tessari. I
15 Nicolas Vicentin, I
16 Andrej Kobrin, UA
17 Ján Mihálik, SK
18 David Pacalaj, SK
19 Michal Tomka, SK
20 Jakub Valkovič, SK

Foto: Karel Herman