Růžená odstartuje exhibicí na šroubcích

Růžená – 25. ledna
Jan Pecina s Lukášem Volejníkem, kteří se předevčírem ujali vedení v průběžné klasifikaci českého šampionátu dvojic na ledové ploché dráze, nemají titul vůbec jistý. Jejich dalším krokem na cestě k jeho získání bude rybník Pařezitý v Růžené poblíž jihočeské Jistebnice. Navíc došlo k dohodě, že 6. února se v Hamru na Jezeře uskuteční třetí podnik šampionátu. Miroslav Topinka, šéf organizačního týmu z Růžené, doporučuje divákům včasný příjezd. Vedle hlavního závodu, jehož startovní listina byla dnes zveřejněna, bude na programu exhibice na šroubcích.

„Dráhu máme hotovou, takže do soboty můžeme jenom vylepšovat,“ vzkazuje Miroslav Topinka. „Počasí se nám zdá být konečně nakloněno, tak by nemělo být co řešit. „Před závody je plánována exhibice jezdců na klasických plochodrážních strojích se samořeznými šroubky. U nás tuto zatím málo známou, ale v Evropě již velmi populární motoristickou disciplínu budou předvádět jezdci v čele s Vlado Višváderem. Doporučujeme dřívější příjezd, aby diváci mohli včas zaujmout dobrou pozici pro sledování závodu.“ Zároveň varuje diváky, aby nepodceňovali mrazivé počasí a teple se oblékli, by zahřívacích prostředků lidských útrob bude jistě dostatek.

Startovní listina zůstává prakticky totožná jako v sobotu. Po zkušenostech s neseriózním jednání polských závodníků bude však postavena jen jediná bíločervená dvojice. Na startu se však objeví i Jan Klauz, Petrův otec, jenž se se synem bude dělit o motocykl. Jeho partnera dodá dodatečně pořadatelský tým.

Protože v Růžené nejsou takové tréninkové možnosti jako v Hamru na Jezeře, bude trénink limitován. Zkušební jízdy se uskuteční pouze před první sérií rozjížděk. V plánu je však vedle jednadvaceti jízd základního rozpisu opět finálová jízda čtveřice nejlepších, která v sobotu v Hamru na Jezeře rozpálila všechny přítomné více než hektolitry grogu a svařeného vína.

Startovní listina – Růžená, sobota 30. ledna 13:00:

Polsko: 1 Piotr Hejnowski, PL
  2 Pawel Strugala, CH
 
Velká Británie: 3 Mark Uzzell, GB
  4 Kevin Rowand, GB
 
SK Osečná II: 5 Johan Bruckner, A
  6 Martin Běhal
 
SK Osečná: 7 Jan Pecina
  8 Lukáš Volejník
 
Klauz/Hutla: 9 Petr Klauz
  10 Radek Hutla
 
Rakousko: 11 Charly Ebner, A
  12 Josef Kreuzberger, A
 
  13 Jan Klauz
  14 doplní pořadatel

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)