Češi a Slováci v akci 314

Začaly letní prázdniny, které jsou dobou cestování a tak se do zahraničí vydali i kolibříci. A ze svých výjezdů si domů vezli poháry z Německa i Belgie. A jejich výsledky zpestří dnešní díl pravidelné pondělní kompilace magazínu speedwayA-Z mapující starty našich borců za hranicemi, jež by se jinak týkala pouze ligových zápolení ve Švédsku a v Polsku. Ale pojďme chronologicky popořadě.

 

Pódium v Heusden-Zolderu: Bruno Belan, Vojtěch Šachl a Ben Trigger

Skvělý mítink zažili v úterý večer v Kumle, kde místní Indianerna podlehla Smederně Eskilstuna těsně 43:47. Václav Milík pro domácí, kteří jsou v tabulce Elitserien čtvrtí, skóroval jedenácti body se dvěma bonusy (2 2 3 2 0 2).

Napilno měl Eduard Krčmář. V sobotu jeho Poznaň doma zvítězila nad Krosnem 55:35 a on přispěl deseti body se dvěma bonusy (3 3 2 2 -). Včera dorazil Krakov a dopadl ještě hůře. Závod skončil za stavu 64:23 a slánský borec inkasoval třináct bodů a bonus (3 2 3 2 3). Bonus za lepší skóre z obou vzájemných závodů 124:53 si připsala také Poznaň, která je v aktuální tabulce druhé polské ligy na čele.

Pokud se týká extraligy, Wroclaw včera doma porazila Gorzow 58:32 a bonus za skóre 100:80 í pomohl na druhé místo tabulky. Václav Milík vybojoval devět bodů se dvěma bonusy (2 2 2 3 0). Zielona Gora je třetí. Večer si přijela do Lublinu pro vítězství 41:49 i bonus za 77:103. Martin Vaculík exceloval čtrnácti body s jedním bonusem (3 3 3 2 3) a neprohrál s žádným závodníkem soupeře.

Luboš Krejča si dovezl pohár z Německa

Vrcholem závodního víkendu v Hauenstettenu se stalo včerejší semifinále šampionátu Evropy sajdkárů. Jedním z rámcových závodů v sobotu byly i stopětadvacítky. Vzhledem k časovému presu padla finálová jízda a počítaly se body po základní části. Nejvíce jich měl Patrik Hyjek, druhá byla Patricia Erhardt. Luboš Krejča se dělil o třetí příčku s Mario Häuslem, což pořadatelé vyřešili šalamounsky a pohár dali oběma.

Včera byl dlouhý plochodrážní den v belgickém Heusden-Zolderu. Závod stopětadvacítek se stal kořistí Vojtěcha Šachla, druhý byl Bruno Belan a společnost na stupních vítězů uzavřel Angličan Ben Trigger. Smůlu měl Adam Bednář. Po pádu v semifinále mu na postup do finále chyběl jediný bod.

 

Foto: Ladislav Krejča a Lucie Šachlová