Jakub Valkovič musel dát Martinu Gavendovi košem

Slaný – 10. května
Společně s Davidem Pacalajem se přetahují o post nejlepšího slovenského juniora, což je vlastně v jejich zemi dvojka po Martinu Vaculíkovi. Občas se do jejich duelu přimíchá zadřený motor, nemoc či prasklý řetěz a misky vah se přikloní na jednu či onu stranu. Při Memoriálu Antonína Vildeho, jehož jubilejní dvacátý ročník pořádají ve Slaném příští sobotu, to však bude nerozhodně. Jakub Valkovič sice dostal pozvánku do jedné ze tří dvojic, jimiž Vladimír Vopat plánuje konečně ztéct první příčku pódia tradičního pouťáku.

 

Jakub Valkovič nepojede Memoriál Antonína Vildeho

Jakuba Valkoviče si do týmu Třebusických Beranů vybral Martin Gavenda, jenž v loňském Memoriálu Antonína Vildeho skončil druhý s Michalem Škurlou v barvách PRO-TEC SK Miletice. Jenže levický maturant se v nejbližších dnech doma v Hronských Klačanech příliš neohřeje. Termínový kalendář opět zešílel.

O víkendu bude Jakub Valkovič hájit žarnovické barvy nejprve ve Svitavách a pak v Diedenbergenu. V úterý je na programu česká juniorka na pražské Markétě a Milan Mach by musel být na hlavu padlý, aby jej nepovolal do svého týmu pro středeční extraligu v Pardubicích. Vyšší česká soutěž přitom pokračuje již v neděli v Žarnovici, takže sobotní slánský memoriál musel jít stranou.

Martin Gavenda zatím parťáka na příští sobotu teprve hledá

Vladimír Vopat proto druhého muže Třebusických Beranů ještě hledá. Aby však v boji se svým tradičním rivalem Smestavem konečně uspěl, posílil se i na jiných frontách. Klub fanoušků ploché dráhy budou reprezentovat Filip Hájek a Daniel Klíma, zatímco Petr Chlupáč s Janem Kvěchem nastoupí za Bellis Junior Team.

Třebusické týmy na Memoriálu Antonína Vildeho příští sobotu ve Slaném:

Bellis Junior Team: Petr Chlupáč – Jan Kvěch
KFPD: Filip Hájek – Daniel Klíma
Trebusičtí Berani: Martin Gavenda – dodatečně

Foto: Karel Herman