Pražané mohou získat první letošní titul na klasické dráze

Svitavy – 10. května
Přestože hlavní plochodrážní sezóna stojí vlastně stále na svém počátku, první liga bude mít v sobotu po svém třetím závodě ve Svitavách většinu svého programu za sebou. A co víc, pokud Pražané vyhrají i potřetí a Pardubice nebo Žarnovica skončí před Kopřivnicí, budeme znát mistry ještě před červencovým vyvrcholením na slovenském Tekove.


Tipujte:

Kdo vyhraje sobotní první ligu ve Svitavách?

View Results

Loading ... Loading ...

Pardubice se v závodě na svém tradičním prvoligovém domácím ovále opřou o dva seniory a dva juniory. Daniel Šilhán a Patrik Mikel budou v hlavní sestavě stejně jako Martin Gavenda, zatímco Jaroslav Petrák byl nominován na post náhradníka. Stejnou filozofii týmotvorby zastává i Praha s Petrem Chlupáčem, Janem Kvěchem, Filipem Hájkem a Ondřejem Smetanou, který bude vozit náhradnickou čtrnáctku.

Při zranění ruky, které Roman Marek utrpěl během tréninku slánského přeboru, musela Kopřivnice oslovit opět dva hosty, a sice Michala Škurlu a Martina Málka. Nemůže chybět neustále se zlepšující Jan Macek a do železničářské sestavy se vrací rovněž Sindy Weber.

Zlomená ruka při nešťastném konci kopřivnické extraligy vyřadila z žarnovického týmu Michala Tomku. David Pacalaj se stále zotavuje z nemoci, jež ho sklátila minulý víkend. Zítra proto uvidíme v akci jen tři Slováky, kteří budou pokračovat na pohár přátelství do Diedenbergenu. Budou jimi Jakub Valkovič, Ján Mihálik a překvapení sezóny Michal Danko.

Oficiálně nahlášené sestavy:

AMK ZP Pardubice: 1 Martin Gavenda, 2 Daniel Šilhán, 3 Patrik Mikel, 13 Jaroslav Petrák
AK Markéta Praha: 4 Petr Chlupáč, 5 Jan Kvěch, 6 Filip Hájek, 14 Ondřej Smetana
Walbo Railway Kopřivnice: 7 Michal Škurla (Praha), 8 Martin Málek (Slaný), 9 Jan Macek, 15 Sindy Weber (D – ACCR)
SC Žarnovica: 10 Jakub Valkovič, 11 Ján Mihálik, 12 Michal Danko, 16 neobsazeno
Pardubičané v Kopřivnici: Jaroslav Petrák, Patrik Mikel, Daniel Šilhán, Martin Gavenda a kouč Lubomír Vozár

Foto: Karel Herman