Polská soutěž komplikuje manažerům život

Kopřivnice – 7. května
Dnes v Opole startuje česká skupina polského šampionátu juniorských dvojic, v níž bude Filip Šitera mít k dispozici Daniela Klímu, Daniela Šilhána a Jana Macka. Naše výprava se rovnou přesune na zítřejší pokračování do Ostrowa, jehož závod však koliduje s druhým kolem naší extraligy. Manažeři proto musí se svými sestavami improvizovat. Jejich starosti jsou však o poznání menší než problémy pořadatelů, jelikož na Letním stadiónu by plochodrážní motory mohly pravidelně bouřit až za dva roky.

 

Daniela Klímu lákal do extraligy SC INTERTEAM

Jan Macek by se navzdory lepšící formě v sestavě žádného extraligového klubu ještě neobjevil. Nicméně Pardubice budou muset jet s jedním juniorem, navíc se proslýchá, že Lubomír Vozár nebude mít k dispozici Hynka Štichauera. Na Daniela Klímu cílil zase Vladimír Vopat pro SC INTERTEAM, protože Martin Vaculík do Kopřivnice nemůže. Situaci nadnárodního týmu ještě zkomplikovala nemoc Davida Pacalaje, jenž se omluvil z plzeňské juniorky.

Každopádně přesné sestavy přinese dnešní den. Je paradoxní, že Kopřivnice již druhým rokem posloužila pražské Markétě coby domovský stadión kvůli rekonstrukci. A nyní i její stadión čekají stavební práce. Tato zpráva přitom na místní klub sjela jako blesk z čistého nebe. Ačkoliv projekt na přestavbu Letního stadiónu je dle odborníků nepříliš dobře zpracovaný, městští zastupitelé mu na konci dubna rozsvítili zelenou. A to navzdory faktu, že plochodrážnímu klubu tvrdě naruší sezónu.

Daniel Šilhán v Kopřivnici vestu s bílým koníkem neoblékne

Mistrovství republiky dvojic se z konce srpna přesune o dva měsíce dopředu, avšak s šampionátem republiky ve flat tracku a pohárem přátelství je amen. Vzhledem k termínu ukončení rekonstrukce v příštím roce stojí kopřivničtí plochodrážníci s prázdnýma rukama i před příští sezónou.

Dle svého místopředsedy Richarda Dufka se chtějí zatím zaměřit na práci s mládeží. Plánují oslovit město s žádostí o dotaci a organizovat plochou dráhu děti ve Štramberku a nevzdali se ani plánů na stavbu minioválu pro stopětadvacítky. Uzavírka Letního stadiónu jim může paradoxně i pomoci, jelikož radnice chce řešit férové narovnání majetkoprávních vztahů pro všechny tři kluby užívající areál.

Foto: Mirek Horáček a Karel Herman