Český tým nastoupí v polském šampionátu juniorských družstev

Pardubice – 1. května
Již to brzy bude dvacet let, kdy se Wroclaw, Rybnik a lehce i Zielona Gora představily v českém mistrovství juniorských družstev. Letos se situace obrátila, protože mezi čtyřiadvaceti přihlášenými v polském šampionátu juniorských družstev figuruje i české družstvo.

 

Pardubice budou pořádat dva závody navíc

Náznaky o českém očuchávání polské soutěže se vynořily již v zimě ve výstupech z oficiálních jednání české plochodrážní exekutivy. Jenže na dotazy po bližších informacích si všichni zainteresovaní dávali prst před svá ústa.

Nicméně nyní je již všechno oficiálně jasné. Po pražském dobrodružství s druhou polskou ligou před dvanácti lety se český celek poprvé objeví i v jedné ze čtyř skupin tamního kolektivního šampionátu. Cílem bude především příprava juniorské reprezentace.

Český tým bude sestaven na základě spolupráce Pardubic, Prahy a Kopřivnice a bude koučován Filipem Šiterou. Jeho úkol bude o to ošemetnější, protože dva termíny polské soutěže kolidují s extraligami v Kopřivnici a ve Slaném.

Každý z účastníků je povinen uskutečnit dva závody.  U nás se pořadatelské role zhostily Pardubice, byť není vyloučeno, že se druhý mítink pojede v Praze po české velké ceně.

Termínový kalendář skupiny s českým týmem:

7.5. Opole
8.5. Ostrow
20.5. Pardubice
21.5. Rybnik
28.5. Leszno
29.5. Ostrow
4.6. Opole
5.6. Wroclaw
18.6. Pardubice nebo Praha
19.6. Rybnik
25.6. Leszno
26.6. Wroclaw

Foto: Karel Herman