Na víkend jsou domluveny další autogramiády

Březolupy a Žarnovica – 25. dubna
Během slánského přeboru minulou sobotu zasedly k prodejnímu stolečku s plochodrážními knihami dvě závodnické osobnosti. Karel Průša nejstarší a Eduard Krčmář podepisovali zájemcům publikace Česká plochodrážní ročenka a sedmdesátkrát ZLATÁ PŘILBA. Další podobné akce jsme ve spolupráci s pořadateli připravili také na sobotu v Březolupech a neděli v Žarnovici.

 

Zlatá přilba 1996: Fin Oli Tyrvainen vede před Jaroslavem Gavendou a Václavem Milíkem

Při sobotním přeboru v Březolupech budeme mít stůl s plochodrážní literaturou poblíž budovy technické kontroly. V časovém rozpětí zhruba 14:00 – 14:30 zde bude přítomen Jaroslav Gavenda. Jeden z nejlepších závodníků březolupské historie se do dějin pardubického závodu všech závodů zapsal svým nečekaným postupem do malého finále v září 1995. Petr Dufek a Roman Apeltauer na něho samozřejmě mysleli snímkem ve své výpravné publikaci.

Další den v Žarnovici bude prodej zajišťován přímo pořadateli místního Speedway Clubu na jejich stánku se suvenýry poblíž vstupu na Městský stadión. Mezi 13:30 – 14:00 zde proběhne autogramiáda Martina Vaculíka. Slovenské eso má své snímky nejen v naší ročence, ale i ve velké zlatopřilbové knize.

Martin Vaculík bude k dispozici divákům, než se pustí do boje o slovenský titul

Česká plochodrážní ročenka 2019 se bude prodávat za Kč 130,-, kniha sedmdesátkrát ZLATÁ PŘILBA za zvýhodněných Kč 390,-. Na Slovensku se pochopitelně bude platit v eurech dle jeho aktuálního kurzu vůči české koruně.  Pro slovenské fanoušky je přímý prodej výhodnější o to, že ušetří za poštovné za zásilku s velkou knížkou stejně drahé jako opiové pole.

Autogramiáda ve Slaném zastihla vedle sebe Karla Průšu a Eduarda Krčmáře

Foto: Karel Herman, Kiril Ianatchkov a Eva Palánová