Richard Wolff má divokou kartu

Ženeva – 25. října
Richard Wolff, kterého divoký pád při slovenské Zlaté přilbě SNP v Žarnovici vyřadil ze zbytku letošní sezóny a přišel také o challenge na dlouhé dráze, pojede Grand Prix také v následující sezóně. Večer skončené zasedání plochodrážní komise FIM potvrdilo, že společně s Andy Appletonem a Jannickem de Jongem obdrží divokou kartu. FIM přidělila také další místa ve světových šampionátech.
Dva čeští ledaři vstoupí do bojů v Saalfeldenu a v Sanoku, jeden v St. Johannu. Samozřejmostí je účast nároďáku v mistrovství světa družstev. Do kvalifikačního procesu o Grand Prix 2011 zasáhne sedm našich borců – dva v ruském Balakovu a maďarském Miskolci a tři v chorvatském Goričanu. Národní tým pojede v Abensbergu s Němci, Nory a Lotyši o postupové místo do Gorzowa.

V kvalifikačních kolech na dlouhé dráze pojedou čtyři čeští reprezentanti – dva v Artigues de Lussac ve Francii a dva v Bielefeldu v Německu.

Juniorské mistrovství světa vůbec poprvé skončí trojicí finálových podniků v Gdaňsku, Daugavpilsu a Pardubicích. O postup bude usilovat šest Čechů. Po dvou se představí v kvalifikačních kolech v Neustadt/Donau, Goričanu a Gdaňsku.


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)