Česká svodka 34

UK, Německo, Rakousko, USA, Polsko
Poslední plochodrážní měsíc na starém kontinentu začneme 1.října v Peterborough, kde se odjel závod Midland League, mezi domácím týmem a celkem Coventry, který skončil 54:37, za domácí získal Aleš Dryml pět bodů a bonus. V sobotu 3. října se v odvetném čtvrtfinálovém utkání soutěže Jack Young Shield střetly týmy Workingtonu a Berwicku, hosté sice duel vyhráli 43:47, ale po domácí porážce jsou s dalších bojů vyřazeni, za domácí vyjel Adrian Rymel osm bodů a za soupeře Michal
Makovský bodů devět.

Na čtvrtek 8. října si pozvali do Peterborough tým Wolverhamptonu k utkání Midland League, závod skončil po dvanácti jízdách výhrou hostů 34:38, za domácí Aleš Dryml vyjel šest bodů a tři bonusy.

Poprvé se letos představil Matěj Kůs na Ostrovech a to v přátelském utkání Ipswiche s Poole, domácí byli lepší a zvítězili 56:37, Matěj za hosty získal dva body a bonus.

V sobotu se jelo první utkání semifinále Young Shield mezi celky Stoke a Workingtonu, utkání skončilo po třinácti rozjížďkách smírně 39:39, za hosty sedm bodů a bonus získal Adrian Rymel.

V ten samý den se odjel duel mezi Eastbourne a Poole pod názvem Draper Tools Trophy a dopadl 47:43 pro domácí celek, za který nastoupil Aleš Dryml a udělal pět bodů a bonus.

Do Workingtonu v neděli 11. října přijel celek Stoke k odvetě Young Shields a prohrál 54:36, hlavní strůjce výhry domácích a postupu do finále byl Adrian Rymel, který získal čtrnáct bodů.

V německé Míšni se 4. října konal volný podnik Silbernern Stahlschuh, který vyhrál domácí jezdec Ronny Weis, zúčastnili se i junioři ze Slaného, Michal Dudek získal pěkné čtvrté místo za deset bodů a Roman Čejka byl devátý za bodů osm.

Další pouák se jel v německém městě Olching v neděli 11. října pod názvem Goldene Band, zvítězil polský jezdec Rafal Okoniewski, náš Michael Hádek skončil desátý, když vyjel šest bodů.

V pátek 9. října se konal v americkém Auburnu tradiční mítink USA proti výběru světa, zúčastnil se ho i Luboš Tomíček, ale opět na domácí borce nestačili a prohráli 65:46, Luboš získal devět bodů.

Rakouský Mureck v neděli 11. října byl pořadatelem Memoriálu Josefa Boessnera, vítězství si odnesl Emil Pulczynski z Polska, mítinku se zúčastnil Martin Málek a vyjel páté místo.

V Polsku se v neděli konalo první utkání baráže o první ligu, utkala se družstva Lodže a Grudziadzu, po vyrovnaném průběhu vyhráli hosté 43:47, za domácí získal Zdeněk Simota jeden bod ze dvou jízd.

Foto: Luboš Tomíček Racing