Česká výprava má za sebou první tréninkový den

Goričan – 13. března
Skupina českých závodníků má za sebou první tréninkový den soustředění pod hlavičkou pražského Olympu, které se koná v Goričanu. Oproti původnímu plánu se k nim nepřipojili Václav Milík a Eduard Krčmář, kteří se kvůli velkému provozu na chorvatské dráze vrátili nazpět do Krška. Sem naproti tomu nepojedou Pražané, kteří se po zítřku vrátí domů, jelikož v příštím týdnu se již plánuje první trénink na Markétě.

 

Do Goričanu se vypravila kompletní parta, jež se o víkendu vrátila z francouzského Lamothe-Landerron, tedy Petr Chlupáč, Jan Kvěch, Ondřej Smetana, Filip Hájek, Daniel Klíma a Patrik Mikel. K nim se přidali Josef Franc a Zdeněk Holub, který již trénoval v německém Wittstocku, a také trojice kolibříků Jaroslav Vaníček, Vojtěch Šachl a Adam Bednář.

„Dobrý to bylo,“ pochvaluje si Tomáš Topinka. „Měli jsme jeden pád, Patrik MIkel šel na prdel. Motorka přežila, to je důležitý. Byli tady Poláci, tuším, že celej‘ tým z Gniezna. Ale času na dráze bylo hafo.“

Právě příliš mnoho závodníků zapříčinilo, že se Václav Milík a Eduard Krčmář vrátili do Krška, kde kroužili tréninková kolečka již od pondělí. Pražané se v Goričanu dostali na ovál mezi desátou a dvanáctou a poté od čtrnácti do šestnácti hodin. Poté pracovali na motocyklech, aby si u večeře vyslechli hodnocení z úst Tomáše Topinky.

„Zejtra dopoledne a odpoledne budeme pilovat starty,“ plánuje pražský kouč, jenž operativně změnil program soustředění. „Krško v pátek a v sobotu jsme odvolali. Vidím, že klukům to stačí, za dva dny jim ten trénink vydá za čtyři závody. Ve čtvrtek jednadvacátýho chceme už udělat trénink na Markétě, v úterý to asi ještě díky tomu počasí nestihneme.“

V Goričanu panuje skvělá nálada

Foto: Tomáš Topinka