Liberec má před sebou krok, co rozhodne

Liberec – 12. března
Známé pořekadlo – bez peněz do hospody nelez – platí i pro Evropu. I tak by se dal nazvat každoroční boj o možnost pořádání závodů. O tom co bychom chtěli dostat za závody, se začíná rozhodovat zhruba rok dopředu. Liberec se po dlouhých letech odhodlal nastartovat závody evropského a pak i světového formátu. Bylo to drzé, ale povedené rozhodnutí.

 

I přes spoustu nových věcí, co jsme se museli naučit a udělat na stadiónu, bylo to pro nás velké riziko. V Liberci jak na radnici, tak i na kraji na nás nebyli připraveni. Když jsme předložili projekt se žádostí, tak to samozřejmě okamžitě bylo smeteno ze stolu. A asi nás tak trochu považovali za zombie.

Všude ale je někdo, kdo vám je ochoten naslouchat, a tak příběh pokračoval. A zatím pokračuje již čtvrtou sezónu. Díky závodům, které pořádáme, se stadión pomalu postavil opět na nohy.

Liberecký stadión je stadión s nejdelší tradicí. Byl založen v roce 1989 a již od roku 1903 se zde pravidelně sportuje. První plochá dráha se u nás jela v roce 1930 a trať ve Starých Pavlovicích měřila 1140 metrů.

Dnešní ovál má délku 265 metrů. Máme sice pořád, co dodělávat, ale jsme stadión, který žije po celý rok. Jsme na začátku nové sezóny a v očekávání, co přinese.

Liberecký stadión žije celý rok

Foto: Karel Herman