Rozpis na deset dvojic v Čechách přece jen uvidíme

Plzeň – 9. března
Systém importovaný z Britských ostrovů se v letech 2003 až 2017 stal charakteristickým pro mistrovství republiky dvojic. Nicméně loni se Liberec musel vracet ke klasice na jednadvacet rozjížděk a pro letošní Kopřivnici se přihlásilo jen osm týmů. Nicméně deset dvojic v akci přece jen uvidíme, a sice při červnovém evropském poháru dvojic do devatenácti let na plzeňských Borech.

Přitom zájemců je ještě více. O start v evropském poháru letos projevilo zájem dvanáct národních federací. Nicméně kvalifikaci, která se také v minulosti objevila v domácím mistrovství, na Borech neuvidíme. Počet startujících bude omezen na deset, aby se jelo ve dvou skupinách se závěrečnými finálovými jízdami. FIM Europe slibuje konečné řešení nejpozději třicet dnů před závodem, jenž je naplánovaný na sobotu 22. června.

Plzeňané se na jeden z vrcholů sezóny připravují již od podzimu. Nejenže opravili dráhu, ale od vstupní brány k diváckému svahu položili ochoz ze zámkové dlažby.

Dvanáct federací aspirujících na start v evropském poháru:

ACCR (CZ) – DMSB (D) – DMU (DK) – FMU (UA) – KNMV (NL) – LaMSF (LAT) – MAMS (H) – MFR (RUS) – PZM (PL) – SMF (SK) – SML (FIN) – SVEMO (S)
Nový chodník vylepší přístup divákům od hlavního vchodu

Foto: PK Plzeň (laskavostí Jaroslava Lucáka)