Česká svodka 33

UK, Polsko, Rakousko
Poslední celý zářijový týden v Británii začneme ve středu 23. září, na tento den si pozvali jezdci King‘s Lynn celek Birminghamu v Premier League a hladce vyhráli 55:38 a potvrdili své vítězství v této dlouhodobé soutěži, v domácí sestavě získal Tomáš Topinka třináct bodů a bonus.

Ve čtvrtek se střetla družstva Redcaru a Berwicku o trofej Tweed-Tees Trophy, domácí byli úspěšnější a vyhráli 48:42, za hosty skórovali Michal Makovský sedmi a Josef Franc třinácti body.

V Edinburghu se v pátek konalo první finále Premier Trophy, soupeřem domácích byli jezdci King‘s Lynn, duel skončil 54:41 pro pořádající celek, za hosty získal Tomáš Topinka devět bodů a bonus.

V sobotu začala vyřazovací soutěž Jack Young Shields, tým Berwicku hostil družstvo Workingtonu a podlehl 37:57, všichni naši závodníci se ukázali v dobrém světle, za domácí získal Michal Makovský deset bodů a Josef Franc třináct bodů, u hostů Adrian Rymel měl komplet patnácti bodů.

Sheffield v neděli 27. září byl pořadatelem šampionátu jednotlivců Premier League, v mítinku zvítězil Ricky Ashworth, našim se nedařilo, Tomáš Topinka byl třináctý za pět bodů a Michal Makovský šestnáctý když vyjel jeden bod.

V neděli se ve druhé polské lize rozhodovalo o medailistech a postupujícím do vyšší soutěže. V odvetě finále vyhráli jezdci Lodže nad celkem Miskolce 49:44, ale do první ligy postoupil maďarský tým, za domácí získal Zdeněk Simota čtyři body za tři starty, u hostů měl Adrian Rymel osm bodů a Martin Gavenda bod za jeden start.

V boji o bronzovou medaili se utkaly týmy Lublinu a Krosna, utkání skončilo smírně 45:45 a tak se radovali hosté z třetího místa, za hosty vyjel Jan Jaroš osm bodů a dva bonusy, původně měl za tým Krosna startovat Martin Málek, ale smolné zranění se sobotních Březolup mu to nedovolilo.

V sobotu 26.září se konal v rakouském městě Natschbach/Loipersbach mezinárodní závod který se počítal do rakouského šampionátu, v mítinku vyhrál domácí borec Manuel Hauzinger, pardubický Hynek Štichauer vyjel třetí místo a byl na bedně, nestor československé ploché dráhy Vladimír Višváder skončil na solidním devátém místě.