Půjde hlavně o ovál

Březolupy – 25. září
Přebor tříčlenných družstev je už fakticky rozhodnut. Pardubice, Liberec a Praha se sice za určitých okolností mohou dohnat tabulkovými body, avšak body z jízd a nahlášené sestavy zítřejšího závěrečného podniku v Březolupech této možnosti nenahrávají. Přesto se však na jihu Moravy bude na co dívat.

Domácí nastupují v nejsilnější možné sestavě, která takřka v celém průběhu šampionátu drtila konkurenci. K Martinu Málkovi a Martinu Gavendovi se vrací uzdravený Michael Hádek a v roli náhradníka bude Richard Frištenský.

Se svou vlastní sestavou si vystačily už jen Praha a Pardubice. Barvy týmu z hlavního města ponesou junioři Pavel Pučko, Jakub Fencl, Jaroslav Hladký a Jiří Brummer. Pardubice budou bez Hynka Štichauera, který startuje v Rakousku. Pojedou pouze ve třech – Tomáš Suchánek, Jaroslav Petrák a Václav Milík.

Zatímco se východočeský tým v průběhu soutěže potýkal se zraněními a dočasnými konci kariér, na podzim zásobuje i konkurenční týmy. Místo Vladimíra Višvádera, jenž má problémy s rukou pokousanou infikovaným hmyzem, bude liberecké barvy hájit René Vidner. Vedle něj vestu se stylizovaným Ještědem obléknou Jan Holub a Slovák Ján Halabrín. Jaromír Otruba bude zase náhradníkem slánské trojice Michal Dudek, Roman Čejka a Krzysztof Nowacki.

Vedle tříčlenných družstev se v Březolupech vůbec poprvé představí stopětadvacítky. Hlavním magnetem ovšem dozajista bude šestý ročník Slováckého oválu, tentokrát v podobě dvou semifinálových jízd a jednoho finále.

Jak zítra nastoupí:

Březolupy 1 Martin Málek, 2 Martin Gavenda, 11 Michael Hádek, 16 Richard Frištenský
Pardubice 3 Tomáš Suchánek, 4 Jaroslav Petrák, 12 Václav Milík
Liberec 5 Jan Holub, 6 René Vidner, 13 Ján Halabrín (SK)
Slaný 7 Michal Dudek, 8 Roman Čejka, 14 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR), 19 Jaromír Otruba
Praha 9 Pavel Pučko, 10 Jakub Fencl, 15 Jaroslav Hladký, 20 Jiří Brummer

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 286 38
2. Pardubice 224 31
3. Liberec 227 27
4. Praha 189 23
5. Slaný 151 16


Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)