Březolupy chtějí dnes v Praze vstoupit do stejné řeky

Praha – 22. září
Přesně před čtrnácti dny mohly Březolupy dotáhnout své fenomenální tažení letošním přeborem tříčlenných družstev do vítězného konce. K předčasnému potvrzení titulu na pražské dráze jim prakticky stačilo porazit Liberec. Nepovedlo se, severočeský tým je sice ze hry, ovšem ryze teoreticky mohou na prvenství pomýšlet Pardubice. Nicméně Moravané mají ke zlatu hodně blízko. A dnes, kdy se šampionát vrací opět na Markétu v náhradním termínu za propršené poslední červnové úterý, jim stačí neskončit poslední.

I když soupeři nastupují v plné síle, není obdobný scénář vůbec nereálný. Březolupskému družstvu se vrací Martin Málek, jenž musel minule absentovat kvůli rekonvalescenci po svém žarnovickém pádu. Po jeho boku nastoupí Martin Gavenda a Richard Frištenský, jemuž Miloš Plzák dává další závodní šanci.

Stejně jako před dvěma týdny budou hodně silné Pardubice, jenž ve stejném složení – Tomáš Suchánek, Jaroslav Petrák, Václav Milík a Hynek Štichauer – triumfovaly. Pražané budou mít k dispozici Matěje Kůse, jenž posílí Pavla Pučka, Jaroslava Hladkého a Jakuba Fencla. Liberec na poslední chvíli angažoval opět Filipa Šiteru, zatímco Jan Holub a Vladimír Višváder byli jasní už předem. A Slaný pojede ve svém tradičním složení, tedy Michal Dudek, Roman Čejka a Polák Krzysztof Nowacki.

Jak dnes nastoupí:

Praha 1 Matěj Kůs, 2 Pavel Pučko, 11 Jaroslav Hladký, 16 Jakub Fencl
Slaný 3 Michal Dudek, 4 Roman Čejka, 12 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR)
Liberec 5 Filip Šitera, 6 Jan Holub, 13 Vladimír Višváder
Pardubice 7 Tomáš Suchánek, 8 Jaroslav Petrák, 14 Václav Milík, 19 Hynek Štichauer
Březolupy 9 Martin Gavenda, 10 Martin Málek, 15 Richard Frištenský

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 258 34
2. Pardubice 190 26
3. Liberec 206 25
4. Praha 174 22
5. Slaný 130 13

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)