Česká plochodrážní hobby scéna má před sebou novou výzvu

Liberec – 12. února
V minulém roce se v Liberci se odstartoval projekt pro amatérské plochodrážníky. Z Polska přijela parta závodníků, která jezdí svou vlastní amatérskou ligu pod názvem KACZMAREK ELETRIC SPEEDWAY CUP. Závody se vypisují podle výkonnostních kategorii a asi jediný rozdíl oproti klasickým závodům je, že závodníci absolvují místo čtyř jen dvě kola. Jinak se rozpis jízd a celý systém se shoduje s klasickou plochou dráhou. A letošní sezóna přichází s novou výzvou.

Do závodu můžou nastoupit jezdci, co se přihlásí a splní podmínky startu do jednotlivých skupin. Loni se v rámci exhibice představil jediný Čech Michal Štok. Pro letošní rok obdržel pozvánku na celou sezónu. A to platí i pro ostatní naše hvězdy!

Chystá se totiž rozšíření závodů na dva stadióny v Čechách. V pátek 26. července by se měla celá parta ukázat  pod umělým osvětlením v Pardubicích a den poté, čili v sobotu 27. července již tradičně na libereckém stadiónu.

Spolupráce Liberce s Pardubicemi tak pomáhá otevřít stadiony i pro lidí, co si chtějí po své práci jít zajezdit a pobavit se. Opět se připravuji přímé přenosy online, zatím pouze k sousedům do Polska, ale vše je na začátku.

Tak to berte jako výzvu a ukažte se! Ti co se chtějí pobavit a zároveň si závodit na stadiónech, kde se jezdí ty nejlepší závody.

Michal Štok dostal nabídku jet cel seriál

Foto: Antonín Škach