Česká svodka 32

UK, Švédsko a Polsko
Další plochodrážní týden je za námi a pomalu se dokončují všechny ligové soutěže, taky ty britské mají již jen pár ligových závodů. V pondělí 14. září celek Poole přivítal v Elite League družstvo Peterborough a utkání dopadlo vítězně pro domácí kteří vyhráli 49:41, za hosty získal Aleš Dryml solidních osm bodů a dva bonusy.

Úterní souboj Premier League Tomáše Topinky v dresu King‘s Lynn a Adriana Rymela startujícího za Workington dopadl lépe pro celek domácích kteří hladce zvítězili 60:34, Tomáš si připsal devět bodů s bonusem a Adrian vyjel dvanáct bodů.

Na pátek si pozval tým Edinburgu družstvo Berwicku a snadno si poradil s hosty 60:30, za soupeře slaběji bodovali naši jezdci, Michal Makovský získal tři a Josef Franc pět bodů.

V sobotu bylo k vidění remízové utkání v Elite League mezi celky Eastbourne a Ipswiche, duel skončil 45:45 a za domácí udělal Lukáš Dryml pět bodů.

Sobota měla na programu i dvě utkání Premier League s českou účastí, v prvním do Berwicku zavítal Glasgow a po boji těsně podlehl 47:46, za domácí tým získal Michal Makovský osm a Josef Franc deset bodů a bonus.

Ve druhém utkání Workington si zopakoval souboj s King‘s Lynn, tentokrát na svoji dráze, ale opět prohrál a to 42:51, u domácích vyjel Adrian Rymel pět bodů a za hosty Tomáš Topinka získal devět bodů.

Celek King‘s Lynn jako již vítěz Premier League zajížděl v neděli 20. září do Newcastlu, ale domácí byli lepší a vyhráli 52:41, u hostů udělal Tomáš Topinka pět bodů.

V úterý 15.září se jelo odvetné kolo čtvrtfinále švédské Elit serien, v celku Vetlandy proti týmu Kumly se objevil Martin Vaculík a získal osm bodů, duel skončil 52:44 pro domácí tým.

19.září se v polském Opole konal tradiční závod Jerzy Szczakiela, tentokrát jako dvojutkání Opole vs. Speedway Evropa, hostující tým byl lepší a vyhrál 38:52, za celek Evropy startoval Jan Holub a získal pěkných devět bodů, v nadstavbové jízdě o Puchar prezidenta města Opole skončil Honza na druhém místě.