Česká svodka 31

UK, Polsko, Německo
Minulý plochodrážní týden ve Velké Británii se moc našich jezdců do akce nedostalo a to hlavně z důvodů našeho šampionátu a taky příčinou zranění některých jezdců. V pondělí 7.září se konal závod Elite League mezi celky Belle Vue a Peterborough a dopadl smolně pro Luboše Tomíčka, kdy po
pádu mu skončila sezóna pro zranění. Luboš v utkání získal tři body, u soupeře si vyjel Aleš Dryml čtyři body s bonusem a duel skončil 45:43.

Ve středu se odjelo utkání Premier League King‘s Lynn vs. Newport ve kterém domácí zvítězili 59:33 a zásluhu na tom má taky Tomáš Topinka, který získal čtrnáct bodů.

Poslední se do bojů zapojil Michal Makovský, když jeho celek Berwicku v pátek zajížděl do Workingtonu a v sobotu doma hostil družstvo Stoke. V pátek Berwick prohrál 59:35 a v sobotu doma zvítězil 54:42, Michal získal dvanáct, resp. sedmnáct bodů.

V polské druhé lize se jel první finálový závod mezi Miskolcem a Lodží, utkání vyhráli domácí 50:40, na straně domácích získal Adrian Rymel pět bodů, u hostů Zdeněk Simota nebodoval ve svých dvou jízdách.

Utkání o třetí místo druhé polské ligy Krosno vs. Lublin bylo ukončeno po deseti jízdách k vůli počasí za stavu 37:26 pro domácí, za tým Krosna získal Josef Franc devět bodů a Jan Jaroš sedm bodů a bonus.

V německém Lipsku se konal volný podnik Messepokal, mítink byl ukončen po třech sériích a vítězem se stal Piotr Swist z Polska, Hynek Štichauer obsadil šesté místo se šesti body a Vladimír Višváder byl desátý když vyjel tři body.

Nedělní volný podnik na trávě v německém Wolfeggu ovládl Mitch Godden z Velké Británie, náš nestor Karel Kadlec byl dvanáctý za tři body a Pavel Ondrašík patnáctý když vyjel body dva.