Češi a Slováci v akci 294

Příliv arktických mrazů konečně přinesl první pozitivní zprávy ohledně ledů v České republice. Prozatím byl ohlášen závod na sobotu 2. února na Větřkovickou přehradu v Kopřivnici. Další neděli by chtěli závod pořadatelé v Holicích v Čechách. O tomto víkendu nejsou závody příliš reálné, v Mělicích měří led jen tři centimetry a Miloslav Čmejla se na kanál do Račic nad Labem vypraví po obědě. A´t tak či onak další zprávy přinese dnešní odpoledne, ale pro trojlístek našich ledařů se stal jakousi generálkou pro české ledy včerejší pouťák v rakouském Weissenbachu.

 

Triumf si odvezl Luca Bauer, který po pěti vítězstvích v základní části dojel jako první i do cíle finálové jízdy, kam za sebou přivedl Jaspera Iwemu, Markuse Jella a Günthera Bauera. Nejlepší z Čechů byl David Lizák. Skončil dvanáctý (0 1 0 2 2), Jiří Wildt skončil hned za ním (0 1 1 1 1), zatímco Martin Běhal se vrátil s patnáctým místem (1 M 0 0 0).

„Zazávodil jsem si lépe než na světě ve Švédsku,“ svěřoval se Jiří Wildt po svém návratu. „Nedávali nám tolik, ale pořád to nestačí. Nejvíc jsem si zazávodil s Davidem, kdy rozhodovala až cílová fotografie. Led byl trošku měkčí, pěkně to drželo. Pěkné závody.“

Trojlístek českých ledařů včera ve Weissenbachu

Foto: laskavostí Davida Lizáka