Jiří Wildt mluví z duše všech českých reprezentantů

Örnsköldsvik – 13. ledna
Byl nejlepší z českého kvintetu, který se včera pustil do boje o postup do finále ledařského mistrovství světa. A to jak v absolutní výšce umístění ve startovní listině, tak do počtu bodů. Jenže numericky řečeno, obojí vyjádří číslice čtrnáct a dvě. Jiří Wildt ovšem stojí oběma nohama na pevné zemi a kvituje zkušenosti, které mu švédské dobrodružství přineslo.

 

V nejlepší společnosti: zleva Martin Haarahiltunen, Jiří Wildt, Dinar Valejev a Nikita Toloknov

„Olympiádu nakonec urval David,“ bilancuje Jiří Wildt včerejší mítink. „Růžan má alespoň audinu a na mě zbyly ty nuly jen tři. Body jsme bohužel vyjeli jen sami na sobě…“

Příčina je nad slunce jasná. „Bez tréninku to prostě nejde,“ říká. „Ale to je známá věc. Nasbírali jsme zkušenosti, dneska si ještě možná lehce zajezdíme a vyrazíme domů.“

 


Neveselá blízká budoucnost ledové dráhy v Čechách:

Doma však čeští ledaři naleznou oblevu a spolu s ní roztává i ledařský kalendář. Již zkraje týdne kopřivničtí pořadatelé deklarovali, že svůj závod na Větřkovické přehradě mohou uskutečnit nejdříve až poslední lednový víkend. To však bylo ještě před současnou oblevou.

Na závod v Holicích v Čechách se sice na facebooku mihnul plakát. Ačkoliv neblahý osud mítinku nebyl ještě oficiálně potvrzen, je nabíledni. Meteorologové však kromě prognóz, že se české klima bude dlouhodobě podobat tomu řeckému, slibují na únor silné mrazy. A tak by předčasný konec sezóny Lukáš Hutly mohl znamenat, že parta okolo jeho otce Radka vyplní volný čas organizací ledů v Mělicích.


Foto: laskavostí Jiřího Wildta