Česká svodka 29

UK, Dánsko, Německo, Polsko
Svodku za minulý týden začneme v pondělí 24.srpna na dráze Belle Vue, kde přijeli k utkání Elite League jezdci Poole, závod vyhráli domácí 53:42 a v jejich dresu získal Luboš Tomíček tři body a bonus. Na středu si pozvali borci King‘s Lynn celek Somersetu v Premier League, mítink se domácím povedl a hladce zvítězili 59:33, Tomáš Topinka za domácí vyjel dvanáct bodů.

Čtvrteční duel Elite League svedl proti sobě týmy Coventry a Wolverhamptonu, domácí těsně vyhráli 47:43, Filip Šitera tentokrát vyšel naprázdno a domácím nepřipsal žádné body.

V Premier League se ten samý den utkaly celky Sheffieldu a Workingtonu, po vyrovnaném boji se obě družstva rozešla smírně 46:46, za hosty získal Adrian Rymel třináct bodů.

Do Eastbourne v pátek dorazil tým Poole a odvezl si vítězství 41:48, u domácích získal Lukáš Dryml sedm bodů.

V sobotním duelu Premier League Berwick vs. Workington byli k vidění hned tři naši jezdci, za domácí Josef Franc vyjel devět bodů a Michal Makovský sedm bodů a dva bonusy, u hostů získal Adrian Rymel komplet patnácti bodů. Utkání vyhráli hosté 42:48.

V neděli 30.srpna do Birminghamu zajeli borci King‘s Lynn k utkání Premier League, ale domácí uhájili svoji tvrz a vyhráli 55:36, za hosty získal Tomáš Topinka devět bodů.

Poslední srpnový den byli v akci bratři Drymlové, Aleš získal v duelu Wolverhamptonu s Peterborough osm bodů a dva bonusy v dresu hostů, utkání skončilo 56:36. Lukáš bodoval devíti body v utkání Coventry a Eastbourne, které skončilo remízou 45:45.

Celek Scuthorpe porazil v Premier League tým Kings Lynn 57:35, za hosty Tomáš Topinka získal dva body.

Ve středu 26. srpna se v dánské lize střetly celky Brovstu a Holstedu, hosté byli lepší a vyhráli 38:49, za domácí získal Zdeněk Simota pět bodů.

Michael Hádek se poprvé představil v německé bundeslize v týmu Diederbergenu proti Landshutu a vyjel si sedm bodů, ale na hosty to nestačilo a domácí prohráli 38:46.

V neděli se v Polsku jela utkání play off, v extralize odvety prvního kola, v první a druhé lize už začaly semifinálové boje.

Do Toruně k odvetě zavítali jezdci Bydgoszcze a domácí utkání zvládli a vyhráli 48:41, Matěj Kůs udělal čtyři body a bonus.

Celek Lodže si odvezl cenné vítězství z Krosna a má našlápnuto do první ligy, utkání skončilo 37:55, domácím nepomohlo ani skvělých sedmnáct bodů a bonus Jana Jaroše a tři body Josefa France, u hostů vyšel naprázdno Zdeněk Simota ve svých dvou jízdách.

Do Lublinu zavítali reprezentanti maďarského Miskolce, domácí sice vyhráli 47:43, ale větší šance na finále druhé ligy mají hosté, za domácí získal Luboš Tomíček dva body, u hostů Adrian Rymel patnáct bodů a bonus a Martin Gavenda se objevil na dráze jednou a nebodoval.