Josef Franc pobavil a pohostil všechny své hosty, část jich však rozplakal

Církvice – 24. listopadu
Včera okolo osmnácté hodiny byl sál myslivny v Církvici poblíž Čáslavi natřískaný. Nově příchozí už jen horko těžko hledali prázdné židle. Ochutnávali výtečné speciality z teplého i studeného rautu, dopřávali si pivečka i skvělá vína. Josef Franc mezi nimi pobíhal jako pozorný hostitel. Když si vzal slovo, tradičně své posluchače rozesmál. Ale že nakonec jen málokteré z očí přítomných dam zůstane suché, nečekal nikdo.

 

Josef Franc bilancuje svou sezónu 2018

Český šampión měl kvůli dovolené tak napilno, že se dokonce při pátečním vyhlašování motocyklových mistrů republiky za rok 2018 v budově pražského Autoklubu nechal zastupovat Pavlem Ondrašíkem. Tradiční setkání se sponzory a přáteli, které již druhý rok po sobě nasměroval do útulné myslivny v Církvici, ovšem neošidil.

První příchozí dorazili již okolo šestnácté hodiny. Potěšili se pohledem na medaile a poháry i dva motocykly. Na tom pro dlouhou plochou dráhu seděla figurína oblečená v závodních proprietách pražského závodníka. Stroj pro klasický speedway lákal zejména děti, které se mohly vesele fotografovat v jeho sedle.

Plochodrážní koutek v myslivně

Hosté se spolu vesměs dobře znali z předchozích let. Mohli jste se potkat s Adrianem Rymelem, Michal Stárkem či Václavem Matunou. Pochopitelně nemohli scházet oba mechanici Jiří Georgiev a Jakub Fencl a trenér Zdeněk Schneiderwind. Dorazili i Ondřej Smetana a Petr Chlupáč i se svými rodiči.

Někdy okolo půl sedmé Josef Franc vyskočil na stůl. Než se pustil do řeči, musel se ještě malinko posunout. Jelení trofej na stěně rovnou za ním dělala z úřadujícího plochodrážního mistra dokonalého paroháče.

Josef Franc žádá svou přítelkyni o ruku

„Byla to povedená sezóna,“ pustil se do bilancování sezóny anno domini 2018 ve svém podání. „Až na malý výjimky se dařilo. Sezóna dopadla špičkově, jak říká trenér. Je to druhá nejúspěšnější sezóna v kariéře, i když mi už bude spousta let.“

Na prahu čtyřicítky dokázal Josef Franc obhájit svůj titul mistra republiky jednotlivců, což je pro něho o to cennější, že v přímém souboji porazil nejen Eduarda Krčmáře jako loni, nýbrž také Václava Milíka. Zlato z dlouhé dráhy zajistilo mistrovský double, k němuž je nutno připočíst stříbra z extraligy a z šampionátu dvojic. A pochopitelně titul evropského vicemistra na travnaté dráze i trochu nečekaný postup z challenge do finále mistrovství Evropy jednotlivců.


Dámský hlas před pořízením skupinové fotografie:

„Teda Pepo, ty nás nejdřív rozbrečíš a pak chceš, abychom se s tebou fotily!“


Řekla ano!

„Chci poděkovat klukům, co se mnou jezdí na závody,“ pokračoval Josef Franc, jehož ani na chvilku neopustil jeho pověstný humor. „A děkuju i kuchařům, že nám dnes něco málo nachystali. V sezóně nám všechno fungovalo. Jestli na to budu mít nervy a zdraví vydrží, chtěl bych pokračovat. A teď panáka na kuráž a veliká improvizace.“

Taneček plochodrážního šampióna

Vmžiku pokynul, abych se z reproduktorů ozvala píseň Když muž se ženou snídá. Sotva Karel Gott začal o citu prázdném století a řádu všeho, seskočil ze stolu a s kyticí a zásnubním prstýnkem v ruce poklekl před svou přítelkyní a požádal jí o ruku. A příběh skončil happy endem.

Josef Franc se dočkal souhlasného ano a sklidil bouřlivý potlesk od hostů svého večírku, kteří se na společný snímek ani nevešli. Skvělá zábava posléze pokračovala i nadále, i když se část přítomných vydávala listopadovou nocí vstříc svým domovům.

Josef Franc si své hosty pozval opět do myslivny v Církvici

Foto. Karel Herman a Eva Palánová