Autoklub hostil motocyklové šampióny

Praha – 23. listopadu
V pátek večer by v pražské Opletalově ulici normální obyvatel metropole nepoznal motocyklové závodníky přicházející do budovy autoklubu. Byli oblečeni podle dress code motýlek nebo kravata pro muže a večerní róba pro ženy.

Osobně či v zastoupení

Pavel Ondrašík se prohýbá pod tíhou pohárů Josefa France

Všichni se přišli podívat, jak jejich nejbližší dostávají ocenění za svou celoroční práci. Po zahájení večera moderátorky České televize zahájil galavečer i prezident Autoklubu ČR Jan Štovíček.

Poté začalo předávání klasicky od sportovní mototuristiky, kde cenu obdržela mimo jiné už po dvacáté paní Andrea Gurevič. Hned po té přišel na řadu trial a hned poté plochá dráha. Ceny předával Petr Moravec.

První várka plochodrážních mistrů na pódiu

Jako první převzal v zastoupení cenu pro Josefa France Pavel Ondrašík. Nastoupil i Filip Hájek jako junior do 21 let, Jan Kvěch do 19 let, Pavel Kuchař do 250ccm. A pak začala smršť pohárů pro Jaroslava Vaníčka v kubatuře do 125 ccm na malé i klasické dráze. S ním přišli na podium i otec a sny Aleš a Daniel Plecháčovi, kteří vyhráli kategorie FT1 a FT Classics ve flat tracku.

Extraliga, flat track a juniorská družstva

Pódium se uvolnili pro pardubické mistry v extralize 2018. Přišli jen někteří, Poláci se omluvili kvůli dlouhé cestě, takže za ně ocenění přebíral manažer Lubomír Vozár. Hynek Štichauer převzal pohár za mistrovské dvojice i místo Václava Milíka.

Za Žarnovice však přijel celý tým, který vyhrál mezinárodní šampionát juniorských družstev. Vedle Michala Tomky a Davida Pacalaje nechyběl ani jejich manažer Ján Daniel.

 

Plochodrážní rytíř

Úspěšní borci z evropských šampionátů

Po enduru, silničních závodech motocyklů a motokrosu se přešlo k dekorování medailistů z evropských soutěží, jehož se zhostil generální sekretář Tomáš Kunc. Pavel Ondrašík posloužil opět coby alter ego Josefa France, evropského vicemistra na travnaté dráze. Poté přišla řada na úspěšné kolibříky Vojtěcha Šachla, Bruno Belana a Jaroslava Vaníčka.

Jaroslav Vaníček je právě pasován na rytíče motocyklového sportu

Medailisty mistrovství světa oceňoval prezident AČR Jan Šťovíček. Za plochou dráhu nastoupili Bruno Belan a Jaroslav Vaníček, jehož si moderátorka nechala na vyvýšeném pódiu, aby s mikrofonem v ruce bilancoval svůj letošní rok. Vzápětí se dočkal pasování na rytíře motocyklového sportu a vedle meče dostal i malý pitbike.

Na závěr celého večera pronesl viceprezident pro motocyklový sport AČR Petr Moravec pár závěrečných slov. A následovalo jen pozvání na raut.

Foto: Pavel Fišer