Trojky se zítra přehoupnou do druhé poloviny

Březolupy – 24. července
Na žádný jiný šampionát si letos nezasedly dešové mraky jako na přebor tříčlenných družstev. Kvůli rozmarům počasí padly původní termíny Slaného i Prahy, kam byl závod přeložen z původně plánované Kopřivnice. Seriál se tak přehoupne do druhé poloviny zítra odpoledne v Březolupech. A nezbývá než věřit, že se podnik na oválu letošního suveréna opět neskončí předčasně vinou přívalových dešů.

Březolupy před svým vlastním publikem nenastoupí v obvyklém nadupaném obsazení. By Martin Málek vypadl z mistrovství Evropy v ukrajinském Lvově, nakonec se přece jen v semifinále v Goričanu objeví. Původně měl být jako druhý náhradník, avšak nakonec má startovní číslo pět, když Luboš Tomíček neslevil ze svého předsevzetí rezignovat na reprezentační starty.

Vedle Martina Gavendy a Michaela Hádka pojede Němec Ronny Weis, důvěrně známá postava českých oválů. Jejich úhlavním rivalem budou především Pardubice, jejichž sestava Tomáš Suchánek, Jaroslav Petrák, Václav Milík a René Vidner zůstává oproti Slanému beze změn.

To ostatně platí i o Liberci (Jan Holub, Vladimír Višváder a Slovák Ján Halabrín). Slanému se vrátil Roman Čejka, takže k němu, Michalu Dudkovi a Krzysztofovi Nowackemu nebylo třeba povolávat Marcela Kalmse. Pražané budou ve třech – Pavel Pučko, Jakub Fencl a Ondřej Veverka, protože Matěj Kůs reprezentuje v Goričanu a Jaroslav Hladký s Jiřím Brummerem v Tayacu.

Jak zítra nastoupí:

Březolupy 1 Martin Gavenda, 2 Michael Hádek, 11 Ronny Weis (D)
Pardubice 3 Tomáš Suchánek, 4 Jaroslav Petrák, 12 Václav Milík, 17 René Vidner
Liberec 5 Jan Holub, 6 Vladimír Višváder, 13 Ján Halabrín (SK)
Slaný 7 Michal Dudek, 8 Roman Čejka, 14 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR)
Praha 9 Pavel Pučko, 10 Jakub Fencl, 15 Ondřej Veverka

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 175 24
2. Liberec 131 17
3. Pardubice 99 13
4. Praha 105 12
5. Slaný 89 9

Foto: Antonín Škach