Letňany zvou opět na motoristickou výstavu

Praha – 31. října
V neděli 11. listopadu v 11 hodin a 11 minut na výstavě Racing + Classic Expo v pražských Letňanech bude křest nové knihy k 70. ročníku Zlaté přilby. Slavnosti se zúčastní všech pět žijících českých vítězů slavného závodu včetně Oldřicha Klaudingera. Vítěz z roku 1961 ovšem svou účast podmínil stavem svého zdraví. Milan Špinka, Jiří Štancl, Tomáš Topinka a Václav Milík by ale neměli chybět.

 

Lukáš Pešek zve do Letňan

Pokud tato informace není dostatečnou pozvánkou zajet o víkendu 9. – 11. listopadu do PVA EXPO Praha, vězte, že dvouvýstava je skvělou příležitostí rozšířit si obzory o celou řadu motoristických sportů a vidět nejen zavodní vzácné veterány. Pořadatel přislíbil více než sto zajímavých exponátů včetně motocyklu Karla Abraháma z minulé sezóny. Jednostopá vozidla má na starosti Lukáš Pešek. A ten byl přítomen i na včerejší tiskové konferenci spolu s dalšími hosty Adamem Lackem, vicemistrem Evropy v závodech tahačů a Lukášem Vojáčkem, mistrem Evropy v závodech do vrchu. V Letňanech ale bude mnohem víc hostů a na speciálním pódiu se budou střídat po tři dni trvání výstavy. Po každé prezentaci bude následovat autogramiáda, takže bude něco lákavého i pro sběratele podpisů.

V sobotu se uskuteční kolo mistrovství republiky RC modelů a po zbylé dva dny hosté. Hlavně děti si budou moci vyzkoušet řízení těchto špičkových modelů. Zase pro děti bude k dispozici pravá motokára. Dospělým je pak určen simulátor, na kterém se připravují špičkoví závodníci. Denně pár jezdců zkusí své uměni a bude se hledat nejlepší čas. Test budou absolvovat i někteří profesionálové, takže je příležitost porovnat vlastni výkony s těmi nejlepšími. Pochopitelně jsou připravené i ceny.

Výstava Racing Expo měla loni svou premiéru

Hlavním sponzorem Glasurit Classic Expo je světoznámá firma, která ve své databázi uschovává barevné kódy automobilů a motocyklů už od roku výroby 1931, takže určitě dokáže poradit, jak zrenovovat vlastního veterána.

Loni se uskutečnil první, skromný ročník výstavy. Letos pořadatelé mají daleko větší ambice, a aby udrželi zájem až do otevření dveří PVA EXPA, budou přidávat na své webové stránky jednotlivé vozy do seznamu toho, co o víkendu uvidíte.

Foto: Kiril Ianatchkov a Sport Press