Oceněn byl rovněž Zdeněk Majstr

Slaný – 25. října
Minulý čtvrtek se v městském divadle ve Slaném konal slavnostní večer u příležitosti oslav 100 let vzniku samostatného Československa. Představitelé Královského města Slaný u této významné příležitosti již šestnáct let oceňují za zásluhy a propagaci občany města Slaného v oblasti kultura, sport, školství a vzdělání, zdravotnictví a občanská společnost, kde zohledňují odvážný životní postoj. Mezi vyvolenými, který převzal v letošním roce z rukou starosty Královského města Slaný Martina Hrabánka pamětní list, byl i Zdeněk Majstr.

 

Zdeněk Majstr přebírá ocenění

Zdeněk Majstr je bývalý úspěšný plochodrážní reprezentant, který svoji sportovní kariéru spojil s AMK Slaný, s nímž v roce 1969 vybojoval mistrovský titul v soutěži družstev. A v tom samém roce byl společně s Janem Holubem pátý ve světovém finále dvojic ve Stockholmu.

V první polovině sedmdesátých let minulého století patřil ke špičce naší plochodrážní scény, o čemž svědčí výsledky v M ČSSR jednotlivců a reprezentační starty jak MS jednotlivců, tak družstev na krátké dráze či start ve světovém finále na dlouhé ploché dráze roku 1973.

Po skončení úspěšné sportovní činnosti se v AMK Svazarmu Bateria Slaný věnoval z pozice trenéra výchově mladých jezdců. Z jeho líhně vyšel mimo jiné Roman Matoušek, jezdec světových parametrů a celá plejáda dalších plošinářů slánského extraligového družstva

Slavnostní setkání ve slánském divadle kromě významných hostů politického, kulturního a sportovního života svými vystoupeními vizuálně a sluchově vyšperkovaly pěvecké soubory Consortium camerale slanense a rovněž Ach-ach slánského gymnázia. Celá akce byla zakončena slavnostním rautem.

Všichni ocenění pohromadě

Foto: Kateřina Nič Husárová /Deník)