Česká svodka 23

UK, Švédsko, Polsko a Francie
Tradičně se nejvíce závodů odjelo za kanálem, začneme v pondělí 29.června v Eastbourne, kde domácí přivítali jezdce Swindonu v Elite League a prohráli na domácí půdě 40:50, nepomohlo jim ani hezkých jedenáct bodů Lukáše Drymla. První červencový den se do Poole vydal celek Wolverhamptonu a těsně podlehl domácím 46:44, za hosty získal Hynek Štichauer dva body a bonus. Ten samý den se uskutečnil duel v Premier League King‘s Lynn vs. Rye House, domácí deklasovali soupeře 66:27, přispěl k tomu také Tomáš Topinka svými čtrnácti body a bonusem.

Ve čtvrtek se odjelo utkání Elite League mezi Peterborough a Eastbourne, domácí zvítězili 48:42 a v jejích celku byl Aleš Dryml zastupován, u soupeře exceloval Lukáš Dryml který udělal patnáct bodů.

Tým Coventry v pátek hostil mužstvo Peterborough v Elite League a nenechal si vzít výhru,v domácím dresu získal Filip Šitera šest bodů a bonus a mítink skončil 49:41.

Páteční závod Premier League svedl proti sobě týmy Scuthorpe a Workingtonu, lepší byli domácí kteří zvítězili 51:39, v celku hostů získal Adrian Rymel devět bodů a bonus.

Mužstvo Berwicku si na sobotní závod Premier League pozvalo celek Newportu, závod skončil remízou 45:45, v domácím celku vyjel Michal Makovský šest bodů a bonus a Josef Franc třináct bodů a bonus.

Další sobotní duel ve stejné soutěži svedl proti sobě Workington a Glasgow, domácí zvítězili 48:45, za domácí bodoval Adrian Rymel deseti body a bonusem.

V neděli 5.července Glasgow hostil tým Kings Lynn v Premier League, hosté byli lepší a vyhráli 41:49, v celků hostů udělal Tomáš Topinka dvanáct bodů a bonus.

Pondělí bylo ve znamení Elite League, družstvo Peterborough přivítal celek Ipswiche a vyhrálo 54:42, za domácí Aleš Dryml vydoloval pět bodů a bonus. V dalším závodě Wolverhampton jel proti Eastbourne, závod vyhráli domácí borci 50:42, za domácí získal Hynek Štichauer dva body a za soupeře Lukáš Dryml čtyři body.

V úterním kole švédské Elitserien se objevil Martin Vaculík v domácím dresu Eskilstuny proti Norrkopingu a získal šest bodů, závod skončil 50:46. Podle posledních informací to bylo poslední vystoupení týmu Ikaros Smederna Eskilstuna v soutěži, klub vyhlásil bankrot.

Neděle 7.července byla svědkem už jedenáctého kola polských ligových soutěží.

V extralize do Gdaňska přijel tým Zielonej Góry a odvezl si výhru 39:51, za domácí Martin Vaculík pět bodů a bonus. Do Leszna zavítali jezdci z Toruně a odvezli si debakl 62:28, za hosty získal Matěj Kůs šest bodů a bonus.

Ve druhé lize do Krosna si pro porážku 50:40 přijeli jezdci Lodže, za domácí bodovali Jan Jaroš a Josef Franc, Honza vyjel pět bodů a bonus a Pepa devět bodů.

Ve francouzském St. Colomb se jel v neděli volný závod na trávě, vítězem mítinku se stal Stephane Trasarrieu z Francie, z našich jezdců byl Richard Wolff sedmý za dvanáct bodů a Zdeněk Schneiderwind devátý za stejný počet bodů.