Česká svodka 20

UK, Dánsko, Německo a Polsko
Uplynulý týden ve Velké Británii se odjelo jen několik utkání s českou účastí. V Peterborough které hostilo Coventry se v pondělí 8. června se proti sobě postavili Aleš Dryml a Filip Šitera. Vyhráli domácí jezdci 59:34, Aleš získal deset bodů a bonus, hostujicí Filip tři body a bonus.

Sobotní závod Premier Trophy svedl proti sobě Berwick a Sheffield, duel skončil remízou 45:45, v domácím dresu si vyjel Michal Makovský dvanáct bodů a bonus a Josef Franc deset bodů a bonus.

Další závod se odjel v Premier League, kde do Workingtonu zavítal tým z Newportu a odnesl si prohru 53.43, za domácí exceloval Adrian Rymel, získal čtrnáct bodů a bonus.

Ve středu se jela ligová soutěž v Dánsku, náš jezdec Zdeněk Simota se představil v duelu Fjelsted vs. Brovst, jeho tým prohrál 46:41 a Zdeněk vyjel 6 bodů.

Do německého Olchingu ve čtvrtek 11. června zavítali jezdci na mezinárodní turnaj German open, místo Matěje Kůse, který měl startovat v odloženém závodě polské extraligy, se představil Filip Šitera. Skončil na sedmém místě za devět bodů, mítink vyhrál Brit Edward Kennett.

Německý Altrip pořádal taky ve čtvrtek volný závod na dlouhé dráze, zvítězil domácí nestor Gerd Riss, náš Zdeněk Scneiderwind obsadil devátou pozici.

Dvě kola měla tento týden na pořadu polská liga, ve čtvrtek se jely obě nišší soutěže a v neděli kompletní program osmého kola.

Gniezno hostilo ve čtvrtek tým Rzeszówa a zvítězilo 55:35, za hosty startovali bratři Drymlové, Lukáš vyjel pět a bonus a Aleš devět bodů a bonus. Do Rawicze přijeli borci z Miskolce a odvezli si výhru 39:50, za hosty Adrian Rymel třináct bodů. Opole jelo s Lodží
a po boji těsně vyhrálo 45:44, hostující Zdeněk Simota startoval jednou a získal bod. Lublin hostil Krosno a vyhrál 53:37, v utkání se představili hned čtyři naši jezdci, za domácí Luboš Tomíček a Hynek Štichauer, u soupeřů Jan Jaroš a Josef Franc. Hynek udělal deset bodů a Luboš k vůli defektům dvakrát nebodoval, na druhé straně Honza deset a Josef třináct bodů.

V nedělní extralize Gdaňsk hostil Czestochowou a jasně dominoval 60:30, skvěle opět Martin Vaculík, získal 13 bodů. Do Toruně zavítalo družsvo Gorzowa a prohrálo 50:40, za domácí Matěj Kůs tři body.

V první lize Rzeszów přívítal Gniezno, za hosty startoval Filip Šitera a získal čtyři body, a jeho tým prohrál 56:34.

Druhá liga viděla souboj Krosna s Lublinem, domácí vyhráli 52:40 a pomohlo jim k tomu dvanáct bodů Josefa France a sedm Jana Jaroše, za hosty nebodoval Hynek Štichauer ve svých dvou jízdách. Mužstvo Rawicze si přijelo pro drtivou porážku do maďarského
Miškolce, duel skončil 63:26, za domácí tým získal Adrian Rymel dvanáct bodů.