Složení týmů se vyrovnává

Březolupy – 12. června
Přeborový šampionát tříčlenných družstev měl zítra v Březolupech završit svou první polovinu. Nicméně po odvolání Kopřivnice a dešové záplavě ve Slaném uvidí jižní Morava teprve třetí kolo soutěže, která se prozatím nese v duchu souboje Březolup s Libercem. Domácí mají v tabulce jednobodovou převahu, avšak poprvé musí měnit vítěznou sestavu. Avšak ani Liberec nebude v obvklém složení a tak se závod poměrně vyrovnává.

Michaela Hádka totiž čeká semifinále evropského šampionátu do devatenácti let ve slovinské Lendavě. Jeho místo po boku Martina Gavendy a Martina Málka zaujme Polák Grzegorz Strozyk. Libereckou jedničkou se stane Jan Holub, neporažený z předchozího kola, jemuž budou sekundovat Slovák Ján Halabrín a Vladimír Višváder.

Základem pražské sestavy budou opět junioři. A největší práce se očekává od Pavla Pučka a Jakuba Fencla, když Ondřej Veverka a Jaroslav Hladký budou především sbírat zkušenosti z doposud nepoznaného oválu. Slánské trio Michal Dudek, Roman Čejka a Krzysztof Nowacki ukázalo své zuby už v Liberci, by jej handicapovala exploze GM polského borce. Pardubice budou mít k Tomáši Suchánkovi a Jaromíru Otrubovi také Hynka Štichauera.

Jak zítra nastoupí:

Březolupy 1 Martin Gavenda, 2 Martin Málek, 11 Grzegorz Strozyk (PL)
Praha 3 Pavel Pučko, 4 Jakub Fencl, 12 Ondřej Veverka, 17 Jaroslav Hladký
Slaný 5 Michal Dudek, 6 Roman Čejka, 13 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR)
Liberec 7 Jan Holub, 8 Ján Halabrín (SK), 14 Vladimír Višváder
Pardubice 9 Tomáš Suchánek, 10 Hynek Štichauer, 15 Jaromír Otruba

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 67 9
2. Liberec 64 8
3. Praha 45 5
4. Pardubice 34 4
5. Slaný 30 4

Foto: Vladimír Šíma