Česká svodka 19

UK, Dánsko a Slovinsko
Měsíc červen začal ve Velké Británii ve znamení Elite League. Hned prvního června hostil tým Belle Vue družstvo Eastbourne a vyhrál 57:39, za hosty si připsal Lukáš Dryml tři body. V dalším závodě do Wolverhamptonu zavítalo Lakeside, domácí Hynek Štichauer získal dva body a bonus, utkání skončilo 50:43.

Ve středu 3. června do Poole zavítalo Eastbourne, ale v jejich sestavě chyběl Lukáš Dryml, byl zastupovaný a jeho tým vyhrál 46:44. V Premier League tým King´s Lynn přivítal Sheffield a vyhrál 59:35, v domácím dresu dobře jezdil Tomáš Topinka, který udělal třináct bodů a dva bonusy.

Čtvrteční duel v Elite League mezi Peterborough a Lakeside, byl úspěšnější pro domácí, ti zvítězili 51:39, za domácí Aleš Dryml získal pět bodů a bonus.

Coventry si v pátek na domácí dráze poradilo s celkem Belle Vue v poměru 50:40, za domácí Filip Šitera čtyři body.

V sobotu se skvěle dařilo Lukáši Drymlovi, který v utkání Eastbourne vs. Coventry získal čtrnáct bodů a dva bonusy a byl strůjcem výhry 49:41, za hosty byl zastupovaný Filip Šitera, který startoval za náš juniorský narodní tým v Pardubicích.

Nižší soutěž Premier League měla na programu utkání Berwick proti Rye House, ve kterém vyhráli domácí 51:42, za domácí Tomáš Topinka vyjel dvanáct bodů a bonus, Josef Franc nestartoval. V dalším závodě do Workingtonu přijel tým Somersetu a prohrál 50:45, za domácí bodoval Adrian Rymel deseti body a bonusem.

Zdeněk Simota opět hezky zajel v dánské lize v utkání Brovst vs. Esbjerg, získal pro domácí deset bodů s bonusem a pomohl k výhře 43:40.

Slovinské Krško bylo v sobotu pořadatelem volného závodu Zloty znak Krška, vítězství si odnesl Adam Skornicki z Polska, náš Tomáš Suchánek byl třináctý za čtyři body.

Ilustrační foto: Michal Kohout