Česká svodka 18

UK, Itálie, Polsko, Německo
Minulý týden se opět nejvíce závodilo v Británii. V neděli 24. května si Newport pozval tým Workingtonu v Premier League a zvítězil 47:43, za hosty Adrian Rymel nasbíral jedenáct bodů a bonus. V pondělí v Elite League do Coventry zavítal tým z Ipswiche a prohrál 55:36, v domácím dresu bodoval Filip Šitera dvěma body a bonusem. Stejná soutěž měla na programu závod Wolverhampton vs. Belle Vue, i zde vyhráli domácí a to 53:39, za domácí Hynek Štichauer získal dva body.

Do Rye House přijel Workington v Premier League, Adrian Rymel se tentokrát na dráze představil jen dvakrát a získal tři body a bonus, domácí zvítězili 58:35.

Další duely se odehrály až ve čtvrtek 28. května a to bratrský souboj Drymlů v utkání Peterborough proti Eastbourne. Lepší byl tým domácího Aleše který porazil Lukášovu sestavu 53:40, Aleš přispěl osmi a Lukáš šesti body svým družstvům.

V Premier League Redcar hostil King´s Lynn a prohrál 38:54, oporou hostí byl Tomáš Topinka s deseti body a bonusem na kontě. Páteční odveta se opět vydařila týmu King´s Lynn které porazilo Redcar 57:38, Tomáš Topinka vyjel sedm bodů a bonus. Berwick si přijel pro těžkou prohru do Somersetu, domácí zvítězili 61
35 a nic na tom nezměnilo ani deset bodů Josefa France a tři body
Michala Makovského.

Sobotní utkání Premier League vidělo výhru Workingtonu nad Birminghamem 51:44, za domácí Adrian Rymel přispěl deseti body k vítězství. V neděli v Premier League do Glasgowa přijel Workington a vyhrál 41:49, za hosty Adrian Rymel šest bodů. Ve stejné soutěží Newport hostil Berwick a těsně prohrál 44:45, za hosty dobře bodovali Michal Makovský a Josef Franc, oba získali deset bodů a Pepa ještě bonus.

V sobotu v italském Terenzanu se uskutečnilo druhé kolo domácího šampionátu družstev, v dresu Loniga se objevil Luboš Tomíček a získal pět bodů a jeho tým byl čtvrtý, vyhráli domácí jezdci Teranzana.

Nedělní počasí nepustilo v Polsku moc jezdců do akce, odjel se jediný závod extraligy v Czestochowej, kde přijel Gdaňsk a prohrál 53:37, za hosty Martin Vaculík šest bodů. Druhá liga svedla dohromady týmy z Pily a Krosna, vyhráli domácí 47:43, z naší početné kolonie jezdící za Krosno startoval jen Jan Jaroš a získal sedm bodů a bonus.

Německý Teterow byl svědkem v sobotu a neděli již tradičního závodu Bergringpokal, který se jezdí na trati dlouhé 1877 metrů a má zatáčky i doprava. V sobotním závodě Grünes Band vyhrál Němec Enrico Janoschka, náš ledař Antonín Klatovský byl desátý.

Nedělní Bergringpokal vyhrál stejný jezdec a Tonda byl osmý. Jelo se na čtyři kola což znamená trasu dlouhou 9,38 kilometrů.

V závodě motokrosařů startovali další ledaři, Jan Klatovský skončil na jedenáctém místě a Andrej Diviš byl devatenáctý.

Ilustrační foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)