Ve Lvově českému triu štěstí rozhodně nepršelo

Lvov – 17. května
Jan Jaroš, Martin Málek a Luboš Tomíček se vydali do dalekého Lvova
ke kvalifikačnímu kolu mistrovství Evropy jednotlivců, které bylo na programu minulou neděli. Průtrž mračen před sobotním tréninkem, při které se po městě valily neskutečné proudy vody, nevěštila nic dobrého.

Avšak pořadatelé dokázali během pár hodin dráhu naprosto vysušit tak, že se již po první tréninkové rundě na dráze prášilo. Při tréninku se s dráhou nejlépe sžili Martin Málek a Jan Jaroš, zatímco Luboš Tomíček se na ovále trochu trápil.

Vyrovnaná startovní listina nasvědčovala tomu, že postupové šance má třináct jezdců, kteří se poperou o osm míst zaručující postup do dalšího kola. Sobotní noc opět ve Lvově silně pršelo,
avšak na dráze to nebylo vůbec znát. Pořadatelé před závodem vůbec nekropili a tak se první jízdy uskutečnily na tvrdé dráze v obrovských mračnech prachu. O výsledku jízdy rozhodoval pouze start.

Později se vytvořilo trochu materiálu, který pořadatelé lehce osvěžovali vodou. Lehce prý proto, že voda není. A tak se dalo občas jezdit i jinde než jen na lajně.

Českým klukům, hlavně Janu Jarošovi, nebylo možno upřít snahu, ale jejich soupeři byli tentokrát nad jejich síly. Honzovi nakonec chyběl jeden bod k možnosti rozjezdu o poslední postupové místo, a tak se naše výprava vracela z ukrajinského Lvova bez jediného postupujícího a trochu neradostně.

Foto: Milan Mach