Březolupy posílají vítěznou sestavu i do Liberce

Liberec – 22. května
Tříčlenná družstva se už nyní na počátku sezóny mohou pyšnit nejkomplikovanějším názvem. Oficiálně se jedná o přebor Česká republiky družstev – šampionát družstev. O dovětek usiloval především Liberec, zatímco ostatní kluby měly zájem o ekonomicky zajímavější jméno přebor. Dlouhé jméno je proto výsledkem dohody soutěžících. Avšak zítra v libereckých Pavlovicích při druhém kole nebude dozajista pro žádné domluvy prostor. A už nyní je také jasné, že závody neskončí dvacátou jízdou. HBC fans totiž připravili už šestý ročník Memoriálu Josefa Leifra.

Před čtrnácti dny ve Svitavách triumfovali březolupští závodníci. Trio Martin Málek, Martin Gavenda a Michael Hádek představovalo optimální kombajn na body. Jejich sestava zůstává nezměněna a dlužno podotknouti, že v otázce ambicí jim mohou konkurovat snad jen domácí.

Liberec staví Jana Jaroše, Jana Holuba, Dariusze Lowickeho a Filipa Šiteru na post náhradníka. Toho čeká pořádná porce kilometrů, protože dnes večer startuje v Coventry ve výběru domácích Včel proti Eastbourne. Nad ránem nasedne na londýnském letišti Stanstead na letadlo, které ho na Ruzyni vysadí krátce po deváté.

Pražané pojedou bez Matěje Kůse a sází především na mladé závodníky. Věří, že se minimálně zapojí do bitky s Pardubicemi a Slaným o podium. Pavel Pučko s Jakubem Fenclem si získali renomé už ve Svitavách. Ondřej Veverka tam byl také, avšak ani jednou se nesvezl. A Jaroslav Hladký bude mít v sedle pětistovky ostrou premiéru.

Kromě toho Praha půjčila Jiřího Brummera pardubické Zlaté přilbě, která sice disponuje dvanácti vlastními jmény na soupisce, leč skutečnost je skromnější. „Myslel jsem, že letos bude přetlak na to dostat se do sestavy,“ říká František Kalina. „Ale vzhledem k tomu, že Véna a Redna jsou mimo hru, je to úplně obráceně.“

Jedničkou v týmu bude Tomáš Suchánek. Doplní ho Luboš Velinský a Jaromír Otruba, který má za sebou moře práce v posilovně i při středečním tréninku v Pardubicích. Slaňáci nemění sestavu Michal Dudek, Roman Čejka a Krzysztof Nowacki.

Jak zítra nastoupí:

Liberec 1 Jan Jaroš, 2 Jan Holub, 11 Dariusz Lowicki (PL – ACCR), 16 Filip Šitera
Pardubice 3 Tomáš Suchánek, 4 Luboš Velinský, 12 Jaromír Otruba, 17 Jiří Brummer
Březolupy 5 Martin Málek, 6 Martin Gavenda, 13 Michael Hádek
Praha 7 Pavel Pučko, 8 Jakub Fencl, 14 Ondřej Veverka, 19 Jaroslav Hladký
Slaný 9 Michal Dudek, 10 Roman Čejka, 15 Krzysztof Nowacki (PL – ACCR)

Aktuální pořadí šampionátu:

  malé body velké body
1. Březolupy 35 5
2. Praha 29 4
3. Liberec 27 3
4. Pardubice 18 2
5. Slaný 11 1

Foto: Wojta Zavřel