Divišov prošel zatěžkávací zkouškou

Divišov – 19. května
Ve středu otestovali první závodníci, jak chutná jízda na novém divišovském povrchu. Mladíci Jiří Brummer, Ondřej Veverka, Jaroslav Hladký, Jakub Fencl, Zdeněk Vrba, Pavel Pučko, Ondřej Smetana a Michal Škurla si dráhu náležitě užili. Příležitost ke svezení pod ostražitým pohledem svého otce si nenechal ujít ani Zdeněk Schneiderwind mladší. Více jak tříhodinový trénink pod vedením přísných učitelů, jimiž byli Milan Špinka a Zdeněk Schneiderwind, byl pro ně jistě přínosem. O jejich závodnickém zápalu vypovídají i obrázky z tohoto tréninku.

Vše pak bylo řádně zhodnoceno v klubovně AK Divišov. Příští trénink se na stejném stadionu uskuteční ještě ve středu příští týden, ale to již budou na tomto stadionu kroužit i jiní střelci. Přípravu na kvalifikaci o SGP 2010 totiž nikdo z českých závodníků nebere na lehkou váhu a tak se bude ve středu v Divišově jistě na co dívat.

Členům autoklubu Divišov vyslovili velikou pochvalu nejen za přípravu dráhy, ale i nového stadionu všichni zúčastnění. „Tato slova nám dala mnoho elánu, který budeme ještě potřebovat pro dokončení všech detailů. Nicméně je to pro nás veliká odměna a satisfakce za dosavadní úsilí,“ svěřil se předseda klubu Jan Trojánek magazínu speedwayA-Z. „Vždy stadion se líbil i Antonínu Švábovi, Václavu Vernerovi i Pavlovi Kubešovi, kteří se tu sešli, aby nám pomohli doladit detaily souvisejícími s blížícím se závodem. Více vám snad napoví fotografie.“

Foto: AK Divišov