Česká svodka 16

UK, Polsko
Začátek minulého týdne byl na ostrovech ve znamení Elite League, v pondělí 11. května se jel duel mezi Wolverhamptonem a Ipswichem, který lépe dopadl pro domácí, zvítězili 59:39. Hynek Štichauer přispěl dvěma body domácím. Další závod byl k vidění na dráze v Eastbourne, které přivítalo Swindon a také zvítězilo, tentokrát 50:41. Domácí Lukáš Dryml vyjel tři body a bonus.

Ve středu Poole hostilo Lakeside a vyhrálo 52:41, Aleš Dryml za domácí tým získal šest bodů a bonus.

Peterborough ve čtvrtek přivítalo družstvo Poole a vyhrálo 55:38, za hosty bodoval Aleš Dryml pěti body.

Do Ipswiche přijel ten samý den celek Coventry a prohrál 48:42, za hosty Filip Šitera pěkných sedm bodů a dva bonusy. Filip měl startovat i v pátek v domácím závodě proti Wolverhamptonu, ale k vůli dešti byl závod zrušen a Filip tak mohl odletět do Čech a stihnout sobotní trénink na mistrovství světa juniorů ve Mšeně.

V pátek se jelo v Somersetu v Premier Trophy, domácí porazili hosty z King‘s Lynn těsně 46:44, za hosty Tomáš Topinka osm bodů a bonus.

Sobotní závod Elite League svedl proti sobě týmy Eastbourne a Wolverhamptonu, hosté vyhráli o vlásek 45:47. Domácí Lukáš Dryml získal deset bodů, za hosty nebodoval Hynek Štichauer.

V sobotu se jelo také v Premier Trophy, Workington hostil Scunthorpe a vyhrál 50:40, za domácí skóroval Adrian Rymel šesti body a bonusem. Smolný byl závod Berwick vs. Sheffield, po jedenácti jízdách za stavu 32:34 byl závod přerušen pro těžký pád Ritchiho Hawkinse a bude se opakovat. Michal Makovský měl v době přerušení na kontě deset bodů.

Matěj Kůs byl pozván ve čtvrtek na závody juniorské ligy ZLM do Zielonej Góry, obsadil druhé místo se svým týmem z Toruně, vyhrálo Leszno a Matěj získal osm bodů.

V neděli se bojovalo v Evropě o postupové místa v mistrovství světa a Evropy, tak se nejela v Polsku ligová utkání kromě dvou odložených.

Gdaňsk jel s Lesznem a vyhrál 49:41, exceloval domácí Martin Vaculík, když získal čtrnáct bodů. V druhém odloženém závodě do Toruně zavítala Zielona Góra a prohrála 52:38, za domácí Matěj Kůs čtyři body.

V Lodži se jel volný závod pod názvem Grand Prix Lodže, zvítězil Mariusz Frankow, náš jezdec Zdeněk Simota obsadil konečné sedmé místo, když se neprobil ze semifinále.

Ilustrační foto: Michal Kohout