Jaroslav Hladký je průběžným leaderem také druhého šampionátu stopětadvacítek

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Praha – 12. května
Dnešnímu extraligovému kolu na pražské Markétě předcházel premiérový podnik zbrusu nového šampionátu stopětadvacítek na malé dráze. Stejně jako před týdnem, kdy miniovál hostil úvodní podnik Markéta Cupu, se na nejvyšší stupínek postavil Jaroslav Hladký. Až do závěrečného finále A mu zdatně sekundoval Michal Škurla, na něhož však starší klubový kolega dokázal odstartovat. Třetí příčku pro sebe získal Jiří Brummer, by pro ní musel utíkat bezmála dvě kola.

Jaroslav Hladký prošel základní částí bez výraznějších problémů. Michal Škurla se však musel vypořádat s Michaelou Krupičkovou. Ta se v rozjížďce s číslem šest dostala před něho a Pražanovi trvalo téměř dvě kola dostat se na první místo. Ve finále A se mu ale obdobný kousek nepodařil.

Jaroslav Hladký šel neochvějně za svým cílem a v prvním oblouku neznal bratra, natož pak klubového kolegu. Michal Škurla navíc ve druhé zatáčce upadl. A další pád ho neminul v posledním oblouku před cílem.

Zato o třetí příčce bylo rozhodnuto předčasně. Zdeňkovi Vrbovi stávkoval motocykl, takže nakonec se na startovním roštu vůbec neobjevil. Jiří Brummer byl tím pádem již jasným vítězem, avšak na začátku předposledního kola mu vypověděl službu motocykl. Nezaváhal ani na okamžik a za potlesku všech přítomných dopravil neposlušný stroj do cíle po svých.

Nálepku smolaře závodu mohl nést i Ondřej Smetana. Ve dvanácté jízdě byl jeho motor najednou bez komprese a připravil tak mšenského závodníka o vítězství. Chybějící bod ho nakonec poslal do rozjezdu o účast ve finále C, v němž exceloval. Za jeho záda se probil David Štěrovský, avšak v zápal boje s Michaelou Krupičkovou přejel vnitřní čáru oběma koly a byl diskvalifikován.

    E D C B A TOT
1. Jaroslav Hladký, Praha 2 2 2 2         4 12
2. Michal Škurla, Praha 2 2 2 2         2 10
3. Jiří Brummer, Praha 2 1 2 2       2   9
4. Zdeněk Vrba, Praha 2 2 1 1         6
5. Ondřej Smetana, Mšeno 1 1 1 2     2     7
6. Dominik Hinner, Praha 1 2 2 1     1     7
7. David Štěrovský, Pardubice 1 2 1 1   2       7
8. Michaela Krupičková, Slaný 1 1 1 2   1       6
9. Lukáš Kovařík, Praha 1 1 F 1 2         5

Poznámka: při rovnosti bodů rozhodl o obsazení finále D a C rozjezd, který skončil pořadím: Ondřej Smetana, Michaela Krupičková a David Štěrovský (původně druhý, ale vyloučen za přejetí vnitřní čáry oběma koly).

Foto: Pavel Fišer (digitální aparát Canon EOS D Mark II)