Česká svodka 15

AKTUALIZOVÁNO – FOTO

Anglie, Polsko, Itálie
V pátek 8.května se v Elite League odjelo utkání Lakeside proti Eastbourne, které domácí vyhráli 57:36, za hosty Lukáš Dryml vyjel osm bodů. V sobotu Berwick zavítal do Stoke k odvetě prvního kola Premier League KO Cupu, závod sice prohrál 48:42, ale celkovým skórem 87:92 postoupil do dalších bojů. V týmu Berwicku bodovali Josef Franc devíti a Michal Makovský sedmi body a bonusem. Workington ten samý den přivítal v soutěži Premier Trophy celek Sheffildu a zvitězil 56:37, za domácí Adrian Rymel dvanáct bodů.

Neděle 10. května měla na pořadu již páté kolo polských ligových soutěží. V extralize se nepředstavil nikdo z našich jezdců, ale v nišších ligách ano.

V první lize Poznaň hostila Rzeszów a prohrála 41:48, za hosty dobře zajel Lukáš Dryml, který získal dvanáct bodů a bonus. Další utkání vidělo Gniezno, kam přijel tým Daugavpils z Lotyšska, domácí zvítězili 53:37 a v jejich dresu Filip Šitera vyjel tři body a bonus.

Druhá liga svedla tým Rawicze a Opole, opět vyhráli domácí, a to poměrem 51:42. Za hosty si odbyl ligovou premiéru Jan Holub a získal čtyři body. Česká kolonie v Krosně přispěla k vítězství nad celkem Miskolce 47:43, Richard Wolff čtyři body, Josef Franc třináct bodů, Jan Jaroš sedm bodů a Michael Hádek dva body a bonus.

V neděli se v italském Lonigu jela místní ligová soutěž, vyhrálo družstvo La Favorita, za něž získal Matěj Kůs sedmnáct bodů. Třetí byl tým Loniga, za které bodoval Luboš Tomíček čtrnácti body a dvěma bonusy.

Ilustrační foto: Michal Kohout

Extraligové utkání Wroclaw vs. Toruň objektivem Pavla Fišera: